Craiova: Protest pentru ”prima de instalare” în PSD, la Consiliul Județean Dolj

Craiova: Protest pentru ”prima de instalare” în PSD, la Consiliul Județean Dolj

1.563
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 5,00)

În baza ordonanţei prin care aleşii locali au putut opta pentru o formaţiune politică, în Dolj, 28 de primari PDL şi 21 de primari PNL au trecut la PSD. Păstrând contextul, astăzi, sala de ședințe a Consiliului Județean Dolj, reprezentanții ACL Dolj – consilieri, primari și parlamentari ai PNL și PDL – au protestat faţă de modul în care conducerea CJ Dolj a distribuit comunelor din judeţ cotele defalcate din impozitul pe venit şi sumele defalcate din TVA pentru plata datoriilor pe care le au. Reprezentanții opoziției au arătat cu degetul către primarii care au ales să migreze către PSD și PSD-ul care i-a răsplătit alocându-le sume cuprinse între 32.000 lei şi 239.000 lei, în vreme ce localitățile conduse de edili PNL și PDL au primit 0 lei. protest CJ Dolj

Primarii ACL au venit la ședința extraordinară a CJ Dolj cu pancarte pe care erau scrise numele tuturor comunelor cu mențiunea „localitate vitregită de PSD”, iar parlamentari, precum, Mihai Voicu, Ștefan Stoica sau Mărinică Dincă au purtat mesaje precum „PSD împarte miza electorală”, „Judeţ sărac = PSD bogat”. Consilierii judeţeni au acuzat conducerea PSD a CJ că a alocat fondurile pe criterii politice, ca un fel de ”prime de instalare” în PSD. ”Sunt de trei mandate în CJ şi aşa ceva nu s-a mai întâmplat: nu am văzut ca un partid să primească zero! Zero lei. Toate comunele cu primari PNL, unde sunt primari ai acestui partid – zero pe comună. Nu ne păcăliţi! Sumele se alocă în baza unei formule precise şi matematice”, s-a adresat președintelui CJ Dolj consilierul PDL Alexandru Brezniceanu.

„Este cea mai tensionată ședință la care particip în calitate de preşedinte al CJ Dolj. Din nefericire, nu este o sumă foarte mare, unele din aceste sume sunt chiar virtuale în funcţie de cum va merge economia până la sfârşitul anului. Aş spune că ceea ce s-a întâmplat aici creează un precedent şi chiar aş vrea să spun că de-a lungul timpului am ştiut să ne uităm şi să ne înghiţim amarul în momentul în care vedeam ordonanţe de guvern care se duceau peste CJ în anumite locuri. Acum indiferent dacă place cuiva sau nu, sunt 500 miliarde de lei vechi, bani care nu au mai venit niciodată în Dolj şi care se duc în toate aceste proiecte care trebuie terminate. Să evităm să mai venim în sala CJ într-o asemenea formulă. Şi aici toţi avem câte ceva de învăţat, nu numai într-o singură parte. În ceea ce mă priveşte, singur că eu sunt un produs al PSD sunt aici consilieri şi sunt alături de colegii mei”, a spus, la rândul lui, preşedintele CJ  Dolj, Ion Prioteasa.

Conform proiectului de hotărâre al CJ, aprobat în şedinţa extraordinară din 22 octombrie 2014, de consilierii PSD, UNPR şi PP-DD, 5 comune din Dolj cu primari PNL şi alte 6 cu primari PDL nu au primit niciun ban de la CJ. Șapte comune şi orașul Băileşti au primit între 2.000 şi 6.000 lei, excepţie făcând comuna Castranova, care a primit 44.000 lei. 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3198

    ha ha.va fi si mai rau

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.