PSD Dolj – primul scor din ţară ca număr de voturi

PSD Dolj – primul scor din ţară ca număr de voturi

612
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Liderii organizaţiilor municipală şi judeţeană a PSD, Olguţa vasilescu, respectiv Claudiu Manda, au declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare de către organizaţiile pe care le conduce, care este „cea mai mare şi mai puternică”. Olguţa Vasilescu a precizat, totuşi, că în ciuda reuşitei şi-ar fi dorit un scor şi mai bun.

Vă spunem că suntem mulţumiţi de rezultatele de la Dolj. Am luat 55,99%, al doilea scor ca procent pe ţară şi primul scor ca număr de voturi. Dacă ne uităm la numărul de voturi, prin comparaţie cu alte judeţe, noi am adus 117.000 de voturi, următorul judeţ după noi a adus 98.000 de voturi, adică cam cu 20.000 de voturi mai mult decât cel de-al doilea. Suntem cel mai mare şi mai puternic judeţ. Este foarte adevărat că la procente Oltul a fost un pic peste noi, îi felicităm pe cei de la Olt şi le transmitem de pe acum că nu ne deranjează că au ieşit ei pe locul I, dar că urmează alegerile prezidenţiale”, a spus Claudiu Manda.

Potrivit acestuia, la alegerile europarlamentare din 2009, PSD Dolj a obţinut 39%, în condiţiile în care media pe ţară a fost de 31%, adică cu 8% peste, iar acum a obţinut aproape 56%, faţă de 37, adică cu aproape 19% peste media pe ţară. „Avem organizaţii şi localităţi unde am obţinut la alegerile europarlamentare, deşi nu sunt chiar aşa de importante ca şi participare, ca şi miză, mai multe voturi decât am obţinut la alegerile locale, ceea ce înseamnă că organizaţiile noastre s-au organizat mai bine sau cei care răspund de organizaţiile noastre au reuşit să convingă oameni să vină la vot, să voteze PSD şi echipa noastră într-o proporţie mai mare decât la alegerile locale”, a spus Manda.

La rândul său, Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD Craiova, a afirmat că scorul obţinut de PSD pe Craiova şi pe Dolj îi obligă pe social-democraţi să fie foarte responsabili în ceea ce vor face de acum înainte, mai ales în plan administrativ. „Oamenii când ies la vot sunt interesaţi, în primul rând de proiectele administraţiei locale, mai puţin de ceea ce se întâmplă la Guvern şi şi mai puţin faţă de ceea ce se întâmplă în Parlamentul European. Din păcate chiar dacă miza acestor alegeri a fost una foarte importantă pentru ceea ce se va întâmpla de acum înainte în PE, pentru comisarul pe care îl vom trimite acolo, oamenii au fost mult mai interesaţi de situaţia din cartierele lor”, a spus Vasilescu. Aceasta a mai afirmat că PSD Craiova a fost organizaţia municipală care a adus cel mai mare scor pentru PSD dintre marile municipii reşedinţă de judeţ.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.