Stadionul din Craiova nu se putea construi fără Victor Ponta (P)

Stadionul din Craiova nu se putea construi fără Victor Ponta (P)

586
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(8 voturi, media: 1,50)

Președintele PSD Craiova, primarul Lia Olguța Vasilescu, a afirmat, astăzi, că viitorul stadion care urmează să fie ridicat în Bănie nu ar fi putut fi realizat fără sprijinul Guvernului Ponta, pentru că proiectul nu a fost eligibil pentru finanțarea europeană. 

Stadionul nu se putea construi fără Victor Ponta. Să fim serioși, nu putea să fie prins pe finanțare europeană. Am încercat un an să găsesc o breșă chiar cu sprijinul nemijlocit al multor colegi din ministere, să găsim o soluție pe fonduri europene și n-am găsit-o. Nici Craiova nu se putea împrumuta, și nu aș fi făcut acest lucru, să îndatorez Craiova pe următorii 50 de ani, ca să construim noi un stadion nou. Era clar că în acest caz singura finanțarea putea să fie de la Guvernul României. Dacă Victor Ponta nu spunea să se facă stadion la Craiova, acum nu eram atât de avansați cu procedurile și nu-l aveam bugetat pentru anul viitor. Nu e nimeni nebun să înceapă o licitație fără să aibă sursa de finanțare. Aceste guvern chiar s-a mișcat pentru Craiova. Normal că ne dorim un prim-ministru și un președinte care să fie din zona Olteniei”, a explicat Olguța Vasilescu.

Potrivit acesteia, zilele următoare urmează ca municipalitatea să urce pe SEAP licitația pentru demolare. ”Practic, nu mai poate nimic să împiedice această demolare a stadionului. Noi puteam să ne apucăm de demolat chiar din luna septembrie, chiar dacă nu făcusem celelalte proceduri, pentru că o parte din demolare se face cu RAADPFL, care ia turnicheții, scaunele, mută mobilierul pe ”Extensiv”, lucruri care nu trebuiau scoase la licitație. Nu ne-am apucat să facem acest lucru, pentru că cei doi antrenori, împreună cu președintele Clubului, mi-au făcut o vizită la primărie și m-au rugat ca stadionul să rămână exact în starea în care se află până pe data de 4 decembrie. De atunci, însă, vom intra în forță cu demolarea, pentru că am întârziat, oricum, față de cerințele CNI, care și-au dorit ca din septembrie să fie demolat”, a mai spus primarul.

Olguța Vasilescu a apreciat că singurul risc ca acest stadion să nu mai fie reazliat ar fi dacă nu ar mai exista Guvernul Ponta, însă nu este deloc îngrijorată pentru că ”populația va vota Victor Ponta, deci vom avea tot un guvern al PSD”.