Victor Ponta, interimar la Justiţie. Mona Pivniceru nu a demisionat încă din...

Victor Ponta, interimar la Justiţie. Mona Pivniceru nu a demisionat încă din CSM

351
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Premierul Victor Ponta va asigura interimatul la Justiţie, după ce Mona Pivniceru, propusă pentru acest portofoliu, nu a putut fi numită din cauza respingerii de către CSM a detaşării acesteia la minister, informează România TV. Pentru a fi numită la Justiţie, Pivniceru trebuie să-şi de demisia din calitatea de membru al CSM. Până la această oră, ea nu a făcut un anunţ în acest sens.
Preşedintele interimar, Crin Antonescu, l-a desemnat, marţi, pe premierul Victor Ponta ca ministru interimar al Justiţiei.
Conform unui anunţ al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat marţi Decretul pentru desemnarea domnului Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului României, ca ministru interimar al Justiţiei.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins în şedinţa de luni, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru a Monei Pivniceru, propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiţiei.
Pentru a accede în funcţia de ministru, Pivniceru ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de membru al CSM, apoi să revină la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după care să ceară detaşarea la Ministerul Justiţiei, au precizat, pentru Mediafax, surse din magistratură. Pe cererea de demisie se pronunţă plenul CSM.
Premierul Victor Ponta a anunţat luni că Mona Pivniceru i-a transmis că va demisiona din funcţia de membru al CSM, procedurile urmând să fie încheiate în câteva zile şi va prelua funcţia de ministru.
Mona Pivniceru a fost propusă luni pentru portofoliul Justiţiei. Luni, Consiliul Superior al Magistraturii a respins însă, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru a Monei Pivniceru.
După anunţul făcut de premierul Victor Ponta, Mona Pivniceru a declarat pentru luju.rocă: “Îmi păstrez statutul de magistrat şi mă declar fără nicio culoare sau simpatie politică. Asta a fost conditia ca eu sa accept. O condiţie care ţine de păstrarea statutului profesional, a independenţei Justiţiei – aceea de putere în stat fără nicio atingere cu politicul. Am de gând să lupt pentru independenţa financiară a sistemului. Prioritatea Ministerului Justiţiei este legată de aplicarea Codurilor şi din toamnă, a Codului de procedură civilă. Îmi doresc ca justiţia să nu fie pusă la mijloc, să fie lăsată să rămână neutră, cum de altminteri şi este şi să nu fie revendicată de nimeni ca pretext politic. Îmi păstrez statutul de magistrat şi mă declar fără nicio culoare politică. Asta a fost condiţia acceptării mele. Să ne păstrăm statutul profesional, independent, de putere în stat, fără nicio atingere cu politicul. Voi lupta să existe o independenţă reală, adică şi financiară!”.

Sursa: oradedolj.ro

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.