Cum să economisiți bani reducând consumul de apă? Sfaturi despre cum puteți...

Cum să economisiți bani reducând consumul de apă? Sfaturi despre cum puteți începe chiar astăzi

2.501
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)
Sursa de imagine: TORWAISTUDIO/ Shutterstock.com
Sursa de imagine: TORWAISTUDIO/ Shutterstock.com

Atât din punct de vedere financiar cat și în ceea ce privește economisirea resurselor naturale, reducerea consumului de apă acasă este o varianta rentabilă. Nu uitați că apa este o resursă prețioasă, iar dacă putem face ceva pentru a o conserva, ar trebui să ne concentrăm pe acest aspect. De unde să începem? Și ce pași putem face chiar astăzi?

Duș în loc de baie

Deși la prima vedere nu pare, folosirea dușul economisește o cantitate semnificativă de apă în comparație cu umplerea cazii. În medie, folosim între 100 și 200 de litri de apă atunci când facem o baie. La duș, este vorba de o fracțiune din această cantitate – putem economisi o cantitate considerabilă de apă.

Sursa de imagine: TORWAISTUDIO/ Shutterstock.com
Sursa de imagine: TORWAISTUDIO/ Shutterstock.com

Perlatoarele vă ajută

Nu poți avea o baterie fără perlator. Un perlator reduce debitul de apă prin amestecarea fluxului de apă cu aer. Nu veți observa o diferență în ceea ce privește confortul, dar veți observa o diferență la factura de apă. Dacă achiziționați un model nou de baterie pentru duș, probabil va fi prevăzută cu perlator, în schimb în cazul modelelor mai vechi poate fi o problemă, dar supapele perlate pot fi montate și ulterior. Un astfel de dispozitiv este simplu și ieftin și vă poate ajuta să reduceți semnificativ consumul de apă.

Nu lăsați apa să curgă mult timp

Dacă obișnuiți să lăsați apa să curgă în timp ce vă bărbieriţi sau vă spălați pe dinți, aveți grijă. Acest obicei vă poate costa litri de apă în plus. Dacă nu aveți nevoie de apă în mod direct, atunci opriți robinetul, nu folositi apa inutil.

Sursa de imagine: wavebreakmedia/ Shutterstock.com
Sursa de imagine: wavebreakmedia/ Shutterstock.com

Aparate cu programe ecologice

Puteți folosi atat mașina de spălat vase cat și mașina de spălat rufe pe programul de economisire a energiei. Deși programele durează mai mult, acestea vă pot ajuta să economisiți apă și energie.

Aparatele moderne sunt mult mai economice în comparație cu cele vechi. Puteți  lua în calcul să investiți într-un aparat mai nou dacă aveți unul vechi acasă. De exemplu, dacă vă înlocuiți mașina de spălat cu una nouă, optați pentru un model din clasa energetică A+++, veți economisi bani atât pe apă, cât și pe electricitate.

Utilizați și colectorul de apă de ploaie

Pentru case sau cabane, gândiți-vă la utilizarea apei de ploaie. De exemplu, puteți face un sistem pentru scurgerea apei în jgheaburi sau în butoaie. În cazul clădirilor noi, este posibil să aveți nevoie de un rezervor de apă de ploaie direct. Apa de ploaie poate fi apoi folosită pentru udarea plantelor din grădină, este mult mai bine tolerată de plante decât apa potabilă dură. Dar poate fi folosit și pentru alte activitati gospodaresti.

Atenție la toaletele cu scurgeri

Un alt loc în care puteți economisi semnificativ consumul de apă este toaleta. O toaletă prevăzută cu rezervoare speciale pentru reducerea consumului de apă este esențială. Acesta funcționează prin existența unor butoane diferite pentru a folosi o cantitate mai mica sau mai mare de apa(de obicei 3 și 6 litri). Cu toate acestea, dacă nu aveți o astfel de toaletă, puteți folosi un alt sistem de economisire, un „opritor de toaletă” pentru a vă limita consumul de apă.

În același timp, nu ignorați dacă toaleta dumneavoastră are scurgeri. Acest lucru poate provoca un consum inutil de apă.

Gândiți-vă la verde atunci când gătiți

Puteți economisi apă și atunci când gătiți. Când decongelați, lăsați alimentele să se dezghețe în mod natural și nu le decongelați sub jet de apă. De asemenea, gătiți ingredientele într-o cantitate rezonabilă de apă. Atunci când fierbeti cartofi, de exemplu, nu este nevoie să umpleți toată oala cu apă, este suficient ca nivelul apei să fie un pic peste nivelul cartofilor.



3 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    305

    Cel mai simplu nu te mai speli, si faci super economie.

  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9570

    Ai votat PNL, USR și UDMR? Ți-e frig? Îți plac șobolanii? Nu ai bani de facturi? Nu ai apă caldă? Îți e frică să nu se voteze certificatul verde și să rămâi fără servici și cu multe rate? Înseamnă că ești prost pentru că tu ai ales ceea ce ți se întâmplă.
    Iohannis e pe banii tăi în Egipt, la căldură, lux și tot ce e mișto. Te-a făcut nespălat. A fost alegerea ta. Jos Ciuma Roșie că îți mărise salariul, îți crescuse pensia și te lăsase gratis cu trenul. Stai în casă. Nu ai voie la proteste. Jmekerii se învârt pe seama ta. Arabii și ungurii îți impun legea la tine acasă pentru că ai vrut să fii liber și ei te-ai fraierit. Tu trebuia să fii în vacanță. Dar tu nu vei avea cu ce să îți plătești datoriile și îți vor lua casa. Nicușor și Fritz te vor arunca în stradă dacă vei merge la ei. Da, Clotilde se va uita la tine ca la un gunoi. Meriți. Ei sunt alegerea ta.

    Perpetuum Mobile
  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    305

    Esti precum noaptea de ani de zile de cand iti tot spun spalatule pe creier ce esti. Nu am votat pe nimeni, imi bag pula in toti mortii lor de politruci indiferent cum se numesc ei si ce culori politice au. Ma doare in pula ce se intampla in Romania, am plecat de mult timp din tara de cacat condusa de toate scursurile. Sunt bine unde sunt, am apa, am caldura, ma spal, muncesc fara sa fiu vaccinat, si imi permit si vacante. MUIE sorin paul !!!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.