Mici retusuri la curatenie – ce folosesti – aspiratorul de mana sau...

Mici retusuri la curatenie – ce folosesti – aspiratorul de mana sau matura electrica?

27.250
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Chiar daca iti faci timp pentru curatenie generala macar o data pe saptamana, intr-o locuinta apare mereu prilejul de a face mici ajustari. Fie ca ai scapat un pahar pe gresia din bucatarie si s-a facut tandari, fie ca au curs firimituri de pe blat sau chiar cand ai un animal de companie care are locul sau preferat pe canapea, ai nevoie de un instrument micut, usor de manevrat si pe care sa il folosesti rapid pentru a indeparta parul, praful sau resturile.

Nu vei sta de fiecare data sa scoti aspiratorul mare din debara si e posibil sa nu detii un model robot, care sa faca ordine pe parchet cand lipsesti de acasa. Mai mult, s-ar putea ca ideea sa iei, sa strangi cu forasul si cu matura sa nu iti surada prea mult. In acest caz , trebuie sa cauti cateva recomandari la aspiratoare portabile, la modele verticale sau la maturi electrice, pentru a sti cam ce sa alegi pentru locuinta ta.

 

Matura electrica

Desi multi confunda acest dispozitiv cu aspiratorul vertical sau tip stick, nu este vorba chiar despre acelasi lucru. Daca in cazul aspiratorului, murdaria este practic aspirata intr-un recipient intern, cand vorbim despre o matura electrica, praful, firimiturile sau parul de animale sunt mai intai adunate cu ajutorul unor perii speciale (deseori rotative) si apoi directionate catre sistemul intern de stocare.

O matura de acest fel va fi in principal usor de folosit, avand greutate redusa si permitand o pozitie corecta utilizatorului, intrucat poate fi folosita fara sa te apleci, pentru a colecta murdaria de sub mese, paturi sau alte piese de mobilier, aspect datorat caracteristicilor ergonomice ale manerului si capului special de maturare cu perii.

Bineinteles, ai la dispozitie variante alimentate direct la priza, in cazul carora lungimea firului de conectare conditioneaza si manevrabilitatea prin locuinte. Cele care sunt alimentate pe baza de acumulator pot fi ceva mai costisitoare, insa iti permit cam 30 de minute de autonomie si pot fi intrebuintate usor si rapid, oricand se iveste necesitatea. Dezavantajele vizeaza imposibilitatea de a curata eficient covoare cu fir lung, tapiterii sau blatul din bucatarie si mesele.

 

Aspiratorul de mana

Desi se vinde mai ales ca produs de sine statator, uneori acest dispozitiv este inclus ca unitate componenta in kitul 2 in 1 al aspiratoarelor verticale. Partea care include motorul va putea fi detasata si folosita usor, ori de cate ori e necesar sa culegi firimituri, sa aspiri tapiteria canapelelor sau a scaunelor din masina. Gasesti in comert produse care aspira doar uscat, dar si modele care includ o optiune de aspirare umeda, functie care iti va permite sa cureti rapid masa sau chiar parchetul, atunci cand ai varsat ceva din greseala.

Deoarece modelele de mana simple se alimenteaza pe baza de acumulator, vor fi usor de folosit, rapid de utilizat si pot fi manevrate cu usurinta in orice conditii. In privinta capacitatii de curatare, se presupune ca, aspirand murdaria, performantele sunt mai bune decat ale unei maturi electrice, insa si costul de achizitie va fi, in medie, mai mare.

 

Daca inca mai ai dubii, iti sugeram sa analizezi oferta disponibila pe ambele segmente, iar daca te intereseaza ceva pentru utilizare in toata casa si in special pe parchet, mai degraba mizezi pe matura electrica, in timp ce pentru curatare rapida prin bucatarie sau living, un aspirartor de mana va constitui solutia inspirata.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.