Nouă spitale din Dolj nu au spații autorizate pentru transfuzii

Nouă spitale din Dolj nu au spații autorizate pentru transfuzii

6.638
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

După ce o pacientă internată la Spitalul CF 2 din Bucureşti a fost la un pas să moară din cauza unei transfuzii greşite, Ministerul Sănătăţii a făcut publică situaţia în care se află unităţile de transfuzii sanguine (UTS) din spitalele româneşti. În Dolj, nouă spitale funcţionează fără UTS-uri autorizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj, potrivit cvlpress.ro.

 

Conform legislaţiei, unitatea de transfuzie sanguină din spital trebuie să dispună de un spaţiu special alocat acestei destinaţii, accesibil personalului şi cu acces facil în secţii. Sectorul aferent unităţii de transfuzie sanguină nu poate fi utilizat şi în alte scopuri.

 

Între spitalele publice din Dolj care nu au UTS-uri autorizate se regăsesc Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova, Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova, Spitalul Municipal Calafat. În ceea ce priveşte Spitalul Municipal „Prof. dr. Irinel Popescu” din Băileşti, acesta  figurează cu „lipsă date DSP”.

 

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii menţionează că stadiul de actualizare a datelor prezentate este la nivelul de 25 iulie a.c. Conform cvlpress.ro, este posibil ca unele unităţi de transfuzii să fi demarat procesul de autorizare între timp sau să fi obţinut autorizaţia. În urma verificărilor DSP din teren este posibil ca această listă să se reducă. De asemenea, unele unităţi private este posibil să aibă contract de livrări de sânge, dar să nu efectueze transfuzii.

 

În unitatea de transfuzie sanguină din spital se desfăşoară aprovizionarea cu sânge total şi componente de sânge pe baza solicitărilor scrise din secţiile spitalului; recepţia, evidenţa, stocarea şi livrarea sângelui total şi a componentelor sanguine către secţiile spitalului. Distribuţia de sânge şi componente sanguine de la un centru de transfuzie furnizor către spitalul beneficiar se face în baza unui contract de furnizare, care stabileşte condiţiile de distribuţie şi documentaţia aferentă obligatorie; efectuarea testelor pretransfuzionale.

4 COMENTARII

 1. #1

  Se pot numi spitale?

  Doctori si asistente care se uita numai după bani,o mizerie oarba,dacă trebuie sa te operezi ți se face lista de la A la Z cu tot ce trebuie sa cumperi.
  Ma intreb ,oare asigurarea medicală pentru ce se plătește ?

 2. #2

  Da bani cer si te obliga sa cotizezi,pensionarii care se operează prin casa de asigurări nu li se returnează banii pt ca nu au ,Rusine

 3. #3
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   Craiova Brazda
  Mesaje
  3852

  NUMAI LA NOI IN ROMANIA ESTE POSIBIL.

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
 4. #4
  De-al casei
  Data de inscriere
   31-10-2008
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  291

  nimic nou,doar ca este oficial.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.