Dolj: Finanțare europeană de 1,5 milioane euro pentru dotarea Clinicii de Cardiologie

Dolj: Finanțare europeană de 1,5 milioane euro pentru dotarea Clinicii de Cardiologie

6.020
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Clinica de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară, construită de Consiliul Județean (CJ) Dolj, va fi dotată cu aparatură medicală printr-un proiect cu finanțare europeană, în valoare totală de aproape 1,5 milioane de euro, ca urmarea a unui proiect selectat în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.

 

Mai exact, suma obținută va asigura dotarea la standarde europene a unei săli de operații din noua structură medicală, construită printr-o investiție a administrației județene. Aparatură de înaltă performanță – atât cea folosită pentru intervențiile chirurgicale propriu-zise, cât și sistemele pentru anestezie și monitorizare – răspund cerințelor formulate de specialiștii.

 

Este vorba de un demers cu o valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de euro, în care suntem parteneri, pe de o parte, cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova și, pe de altă parte, cu municipalitatea din Kozlodui și cu Administrația Districtului Vratsa. Suma pe care am reușit să o obținem din fonduri europene se împarte în mod echitabil între partea română și cea bulgară, urmând să fie folosită pentru acoperirea unor necesități privind dezvoltarea sistemului de sănătate”, a precizat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.

 

Consiliul Județan Dolj a alocat fonduri din bugetul propriu în vederea dotării clinicii, sume cu care au fost achiziționate deja mai multe echipamente, dintre care cea mai importantă este instalația pentru angiografie.

 

Proiectul „Coordonarea și sprijinirea modernizării serviciilor publice de sănătate în regiunea Dolj – Vratsa“, depus în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, are o valoare eligibilă totală de 1.483.009,98 euro, inclusiv TVA, din care aproximativ 770.000 de euro revin activităților implementate de Consiliul Județean Dolj și Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

 

Potrivit reprezentanților CJ Dolj, Clinica de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară reprezintă o inițiativă finanțată cu fonduri din bugetul propriu al CJ Dolj, cu o valoare de aproape 4 milioane de euro, care include construirea clădirii prevăzute cu propriul bloc operator și saloane pentru pacienți, amenajarea depozitului de gaze medicale, asigurarea alimentării cu energie electrică a noii structuri și achiziționarea unui grup electrogen pentru consumatorii vitali. De asemenea, CJ Dolj a alocat Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova echivalentul a peste un milion de euro în vederea achiziționării unor echipamente necesare clinicii.

Foto simbol

6 COMENTARII

 1. #1
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   Craiova Brazda
  Mesaje
  4146

  FOARTE BINE

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
 2. #2
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2489

  Nu avem noi doctori pentru așa ceva în România, darămite la Craiova. Burnei și măcelarii din Craiova nu știu să folosească așa ceva.
  Aici, în România, au rămas numai proștii și hoții, vreo 90%. Or măcelăresc oamenii, ca Burnei, or refuză să opereze, deoarece nu știu medicină de secol XX (dapăi de XXI). Mengele a fost copilaș pe lângă ce fac ăștia în spitalele din România.
  Abia acum a început prostimea să se trezească, să realizeze ce măcel se petrece.
  Cei care au dorit și doresc să facă medicină adevărată au fugit și fug cu grămada. Adică cei care sunt oameni, care au conștiință, care nu sunt nu măcelari din iad.
  De asistentele din spitalele noastre, cele rămase, nici n-are rost să vorbești. 95% sunt ”fomei” de la fermele de găini, femei cu patru clase primare și cu educație de acasă zero.
  Când intri în spitale, în Craiova, ai impresia că ai intrat într-o fabrică de pe timpul lui Ceaușescu.

 3. #3
  Senior Member
  Data de inscriere
   29-06-2009
  Mesaje
  667

  Da, si cand il vor construi pe cel de pe centura de nord cu ce o sa-l utileze ? (daca il vor construi).

 4. #4
  Maniac
  Data de inscriere
   05-10-2005
  Locatie
   in eter
  Mesaje
  4162

  Dr. Camelia Raduletu super profesionista , am trecut cu cineva printr o operatie efectuata cu succes si este aici in Craiova / Romania .

 5. #5
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2511
  Citat Mesaj initiat de TYSON
  Dr. Camelia Raduletu super profesionista , am trecut cu cineva printr o operatie efectuata cu succes si este aici in Craiova / Romania .

  La Paris cu ea!
  Dar cât ia șpagă? Ai uitat să spui.
  Sau îi faci reclamă? Acum așa e la modă, așa-și fac șpăgarii reclamă, cum era înainte ziarul plin de mesaje de mulțumire pentru Mercedeza.

 6. #6
  Junior
  Data de inscriere
   10-08-2015
  Mesaje
  56

  O investitie care ne merge la inima .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.