Consultații gratuite în Dolj, dar fără rețete sau trimiteri decontate de CNAS

Consultații gratuite în Dolj, dar fără rețete sau trimiteri decontate de CNAS

14,893
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 4.00)

Pacienţii din Dolj beneficiează de consultaţii gratuite la medicii de familie, dar nu primesc reţete sau trimiteri decontate de CNAS din cauza contractului care a expirat pe 31 decembrie 2017. Soarta actului adițional urmează să se decidă în cursul zilei de astăzi.

Azi, consultațiile s-au dat fără a fi plătite de pacienți, urmând ca medicii de familie să decidă dacă vor să mai semneze pentru continuarea contractului cu Casa. “Deocamdată consultăm fără bani, însă nu putem elibera formulare în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate până nu avem semnat contractul. De fapt, suntem blocaţi şi de SIUI, pentru că nu putem accesa sistemul. În cursul zilei de azi vom decide dacă vom semna sau nu noul act adiţional“, a declarat dr. Adriana Dogaru, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Dolj.

Medicii de familie au protestat anul trecut pentru a atrage atenţia Guvernului asupra birocratizării excesive şi a subfinanţării medicinei de familie: restrictivitatea protocoalelor medicale şi procedurile actuale de exercitare a profesiei și birocrația care a devenit mai importantă decât pacientul. Totodată, medicii de familie cer finanţarea asistenţei medicale primare la 9% din fondurile alocate sănătăţii, pentru dezvoltarea cabinetelor din mediul urban şi rural, diversificarea serviciilor medicale oferite, asigurarea personalului din cabinetele de medicina familiei de venituri similare cu cele din sistemul bugetar.

Foto: arhivă

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.