Craiova: 14 cazuri de hepatită la Şcoala Specială „Sf. Mina“

Craiova: 14 cazuri de hepatită la Şcoala Specială „Sf. Mina“

15,513
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mai mulți elevi ai Şcolii Speciale ”Sf. Mina” din Craiova au fost depistați cu Hepatită de tip A, considerată boala mâinilor murdare. Ultimul caz a fost înregistrat pe 13 ianuarie a.c., în total fiind semnalate 14 îmbolnăviri din luna noiembrie 2017 și până în prezent. 

Conform reprezentanților Direcţiei de Sănătate Publică (DSO) Dolj, cele 14 cazuri au fost confirmate, iar instituția de învățământ se află acum în carantină. „Este al 14-lea caz de hepatită înregistrat în perioada decembrie-ianuarie. La nivelul unităţii s-a făcut dezinfecţie, s-au luat probe din apă, dar nu sunt probleme. Noul caz apărut va duce probabil la o nouă anchetă epidemiologică“, au precizat reprezentanţii DSP Dolj.

Părinţii cred că de vină pentru numărul mare de îmbolnăviri este proasta gestionare a igienei în școală, unde ar fi trebuit făcută o dezinfecție riguroasă încă de la apariția primului caz, în noiembrie. „Copiii au început să se îmbolnăvească rând pe rând. (…) Nu cred că au dezinfectat unitatea de învăţământ și din cauza asta tot apar astfel de cazuri“, e de părere un părinte.

Însă autoritățile dau asigurări că s-au luat măsuri de la început. „La nivelul unităţii şcolare s-a făcut dezinfecţia de la primul caz semnalat în luna noiembrie. Copiii care au fost diagnosticaţi îşi iau tratamentul în prezenţa asistentului medical. În plus, şcoala este în carantină. Nu intră persoane străine, iar copiii au regim alimentar“, a declarat Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.

Fotografie simbol

1 COMENTARIU

 1. #1
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2872

  Într-o țară civilizată, voi, criminalilor, ați merge la pușcărie, împreună cu ”inspectorii” care vă controlează.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.