Dolj: Deficit de medici de 25%. Interes minim pentru posturile scoase la...

Dolj: Deficit de medici de 25%. Interes minim pentru posturile scoase la concurs

9.063
10
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nu mai puţin de 13.000 de medici lipsesc din spitalele româneşti, în momentul de faţă, ca efect al plecării doctorilor la muncă în străinătate, potrivit Mediafax. În aceste condiţii, sute de posturi rămân neocupate în mai multe oraşe, iar în unele judeţe deficitul se apropie de 50%. Și în Dolj, sistemul medical are deficit de personal medical.

 

Unităţile spitaliceşti din judeţul Dolj au un deficit de medici de 25%, iar 15% este deficitul de personal pe asistenţă medicală. La spitalul municipal este doar un oncolog, la spitalul judeţean sunt doi. La Neurochirurgie, la spitalul judeţean e aceeaşi problemă. S-au scos posturi la concurs de mai multe ori şi a venit doar o doamnă doctor de la Vâlcea. În condiţiile în care doi neurochirurgi ai spitalului sunt pensionaţi, dar lucrează în continuare pentru că nu are cine. Mai este deficit şi pe anestesizie, pe terapie intensivă, a declarat Ion Cotojman preşedintele Federaţiei Sindicale „Hipocrat” România, citat de Mediafax.

 

Unii dintre medicii pregătiţi aici la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova pleacă din ţară încă din perioada rezidenţiatului. Între ei se află şi Alexandru Obadă, un tânăr de 29 ani. Şi-a dorit să devină medic încă din adolescenţă şi a urmat cursurile unui liceu sanitar, apoi s-a înscris la medicină alegând ca specializare chirurgia pediatrică. Acum este rezident în cadrul Spitalului de Urgenţă din Craiova. A făcut însă o întrerupere a rezidenţiatului şi a plecat în Scoţia, unde i s-a oferit un post de Resident Medical Officer la BMI Kings Park Hospital.

 

”Și celor din salubritate li se dau uniforme, dar medicilor nimic”

 

„În primul rând, am fost determinat de aspectul financiar dar, în acelaşi timp, recunosc, că, mi-am dorit o asemenea experienţă. Le recomand celor care vor să facă acest pas doar pentru bani, să nu meargă mai departe în demersul lor. Salariul este, clar, principala motivaţie, pentru că, din păcate, în România zilelor noastre nu poţi trăi fără bani. Tinerii care vor să practice medicina în România trebuie să facă nişte eforturi titanice, dacă stăm să ne gândim că în momentul în care termină facultatea nu se dă altceva decât un salariu de mizerie, nimic mai mult. Până şi celor din salubritate li se dau uniforme, dar medicilor nimic. Cum să se descurce un tânăr medic în societate cu un salariu mizerabil? Aici intervin, ca de obicei, părinţii care trebuie, din nou, să îşi susţină copilul ce a ales această meserie”, spune Alexandru Obadă, pentru Mediafax. Alexandru se va întoarce în ţară pentru a-şi finaliza rezidenţiatul. Nu va avea însă un post asigurat, ca mulţi alţi colegi ai lui, însă afirmă că „oricât de rău” va fi în România, nu va putea pleca definitiv.

 

Sursa: Mediafax



10 COMENTARII

  1. #1

    Doljul e ultimul!Spitale,șomaj,etc dar ne distram!

  2. #2
  3. #3

    Vorba domnului presedinte…ghinion!

  4. #4

    Pai cum sa vina sa dea examen..ca după examen li se cere dreptul de angajare1

  5. #5
  6. #6

    Noi Doljul suntem deficitari la tot ,in rest nu ducem lipsa de alcoolisti,curve(unele chiar ne conduc),de pesti,de traficanti de droguri si carne vie,de politisti corupti,de medici spagari,de politicieni corupti,de tigani care fac ce vor in Craiova,de somaj,de blocuri facute de chinezi,de biscuiti turcesti,de branza bulgareasca cu gust de rigips…deficitari in Oltenia condusa de baronii Psd.

  7. #7
  8. #8
  9. #9
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4568

    Se cere spaga si aici…?

  10. #10
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3897

    PAI SPAGA LA CARDIOLOGIE 50.000 EURO.IN CRAIOVA.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.