Medicii de familie din Dolj către guvernanți: ”Nu putem să le oferim...

Medicii de familie din Dolj către guvernanți: ”Nu putem să le oferim condiții pacienților”

13.140
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Câteva zeci de medici de familie au pichetat, astăzi, sediul Prefecturii Dolj, pentru a semnala oficialităților că medicina de familie e afectată de birocratizarea excesivă dar și de lipsa finanțării, afișând pancarte cu mesaje în acest sens. Efectele negative se resfrâng, spun doctorii, direct asupra pacienților care nu au parte de acte medicale de calitate. 

Pichetăm Prefectura Dolj, în primul rând, pentru că nu putem să oferim condiții pacienților pentru a le asigura starea de sănătate așa cum scrie în curricula noastră de pregătire și cum practicam mai demult, din cauza, în primul rând, încărcării sitemului, a birocratizării și a lipsei de timp, în concluzie, dar și a lipsei finanțării”, a explicat Dana Dogaru, președintele Societății Medicilor de Familie Filiala Dolj.

Medicii spun că guvernanții ar trebui să aibă grijă de medicina de familie, așa cum este și indicația Uniunii Europene, pentru că medicina de familie este medicina de bază în sistemul de sănătate. ”Cam în cinci ani, unul din patru medici se va pensiona, deci va rămâne o populație de circa 5 milioane de asigurați neacoperiți din punct de vedere al medicului de familie. La oraș poate pacienții se mai pot descurca, dar la țară este singurul care stă în calea bolilor și ajută pacienții”, argumentează reprezentanta medicilor de familie din Dolj.

Proteste similare au avut loc în toată țara în fața sediilor CAS. La Craiova, a precizat dr. Dana Dogaru, acțiunea s-a făcut în fața Prefecturii Dolj și nu a CAS Dolj ”pentru că orașul Craiova este singurul în care nu ni s-a aprobat pichetarea în fața Casei de Asigurări, motivând că e o hotărâre de consiliu care nu ne permite”.

În Dolj există 423 medici de familie, din care 176 sunt în Craiova.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.