Noul Spital Regional va fi pe centură. La anul ar putea începe...

Noul Spital Regional va fi pe centură. La anul ar putea începe contrucția

17.962
30
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

S-a găsit în sfârșit terenul pentru construcția Spitalului Regional. Anunțul a fost făcut de Ionuț Stroe, președinte PNL Craiova, în urma unei discuții avute cu ministrul Sănătății. Este vorba despre 10 ha de pământ aflat pe centură, la intersecția cu drumul ce duce la Ghercești, ce aparțin Ministerului Apărării și vor fi donate pentru construcția noului spital. „Vă pot spune că suntem la câteva săptămâni distanță  de aprobarea actului său de naștere, Hotarârea de Guvern de trecere a terenului necesar din proprietatea Ministerului Apărării în proprietatea Ministerului Sănătății. M-am asigurat luni, că documentul este gata redactat și urmează să fie pus pe circuitul de semnare/avizare, pentru ca în câteva săptămâni să intre în Ședința de Guvern spre aprobare. Acela va fi momentul de naștere, în termeni concreți, al Spitalului Regional Craiova. Ministrul Sănătății m-a asigurat că toate documentele subsidiare sunt în lucru pe masa unei echipe de specialiști și experți cooptați inclusiv din cadrul unor instituții financiare internaționale de prestigiu (BEI, BERD)“, a declarat Ionuț Stroe.

Craiova, Iași și Cluj sunt cele trei orașe care vor avea spitale regionale. Ionuț Stroe spune că la Craiova lucrurile sunt mult mai avansate față de celelalte orașe astfel că vrea să ceară ducuplarea proiectelor. Spitalul din Bănie, ar putea deveni proiect pilot. Mai mult, conform estimărilor și calculelor sale, deputatul craiovean este convins că la anul, la sfârșitul verii, începutul toamnei s-au putea începe lucrările. „Sunt în măsură să vă spun că situația spitalului regional din Craiova, care va deservi 3,5 milioane de locuitori ai regiunii,  este  una considerabil mai avansată decât a celorlalte două din Cluj și Iași. Programul ministerial presupune un plan care să le includă pe toate trei derulate în același timp, însă voi solicita decuplarea lor astfel încât Spitalul din Craiova să devină proiectul pilot. Din anii ’70  în România nu s-a mai derulat un proiect de o asemenea anvergură și dimensiune în sănătate, din vremea când s-au construit actualele dar totodată bătrânele spitale județene. Trebuie să profităm de acest moment favorabil mai ales că din punctul de vedere al finanțării, pe lângă banii europeni, mai sunt o serie de instituții financiare internaționale care pot să participe atât la faza de pregătire a documentațiilor cu expertiză dar și ulterior la construcția spitalului”, a adăugat Ionuț Stroe.

 

30 COMENTARII

 1. #1

  O decizie cat se poate de inteleapta ,si uite asa Oleni doovedesc a nu stiu cata oara ca au minte sclipitoare .

 2. #2
 3. #3

  Degeaba daca nu avem medici buni. Cladirea nu vindeca…..oamenii da, dar la noi medicii lasa de dorit.

 4. #4

  Imi pare rău ca spui asta,dar nici oamenii nu pot vindeca fara aparatura necesara,substantele,medicamentele,etc. In spitalele Romaniei nu este vorba doar de starea cladirii..este vorba si de lipsa celor necesare unui medic pentru a vindeca un om. Si oricum,fiind o cladire noua,banuiesc ca va fi dotata corespunzător.

 5. #5

  Din spital cobori la o parasuta si te „vindeci” mai repede….doar ca il face pe domeniu lor

 6. #6
 7. #7
 8. #8

  Pai si noi cum mai construim catedrale daca bagam bani in spitale?

 9. #9

  Si ce plm il puneti pe ala in poza ???????? Il face el ???????? Baga mi as caru n ea de politica !!!!!!!!

 10. #10

  Si mie imi pare rau ca spun asta, dar anul trecut din cauza unui medic care a pus un diagnostic gresit ( si aici nu are legatura cu aparatele, aveam RMN ) sotul meu era sa moara. Daca nu ajungeam in timp util la Bucuresti ( unde apropos a ajuns complet paralizat) murea. Deci stiu despre ce vorbesc pt ca mi s-a intamplat.

 11. #11

  Eu nu am nimic cu nimeni, numai ca descriu o situatie , o incompetenta a unui medic care omora un om fara nici o remuscare.

 12. #12

  Malpraxisul nu are legatura cu aparatele…, doar o observatie!

  Iar chestia cu spitalul regional… nu stiu daca va fi vreodata realitate, cel putin in urmatorii 5-10ani!

 13. #13

  Se vorbește despre construirea unui spital regional la Craiova de prin 96′, dacă îmi aduc aminte corect. Poate la asta se referea dl. Stroe când spunea ca noi suntem mai avansați în acest demers )

 14. #14
 15. #15

  Cacatu praf ! Nu aveti pe ce sa mai furati bani aha..

 16. #16

  In ritmul in care se lucreaza nici pensionarea nu apuc sa mi-o serbez in spitalul regional.

 17. #17
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   Craiova Brazda
  Mesaje
  3881

  FOARTE BINE.

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
 18. #18
 19. #19

  Avram Dragos Eu cand am comentat nu am stiut ca este vorba de malpraxis. Eu am vorbit in general,pentru ca si comentariul initial fusese tot la modul general. Nu a spus de la inceput ca este vorba de o greşeală a unui medic.

 20. #20

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.