Primul consultant al pacienților cu cancer din România ajunge, sâmbătă, la Craiova

Primul consultant al pacienților cu cancer din România ajunge, sâmbătă, la Craiova

18,575
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Prima persoană din România care este Patient Coach, respectiv consultant al bolnavilor de cancer, Cosmina Grigore, o tânără care, la 27 de ani, a aflat că are cancer la sân, a refuzat chimioterapia și a reușit să se vindece cu preţul pierderii sânului, vine sâmbată 25 noiembrie la Craiova.

Cosmina Grigore însoțește ”Caravana Noul Pacient cu cancer”, în care pacienți supravietuitori ai cancerului povestesc despre traseul lor de vindecare pentru a-i motiva pe cei recent diagnosticati.

Persoanele diagnosticate sau cei care vor să învețe să prevină cancerul, sunt așteptate, de la ora 11:00, în  barul ”Toska”, din Centrul Vechi al Craiovei. Intrarea este gratuită și se face pe bază de înscriere la asociatiaimunis@gmail.com.

În cadrul întâlnirii cu Cosmina Grigore și echipa Asociației Imunis se discută despre alimentația pacientului cu cancer, ce trebuie introdus si ce trebuie eliminat, analize esențiale, monitorizare, teste genetice si multe alte detalii esențiale.

Ce inseamna Noul pacient cu cancer?

Noul pacient cu cancer se refera la acel pacient care are o noua abordare asupra diagnosticului primit. Care alege sa vada, asemeni membrilor Asociatiei Imunis, diagnosticul primit cu alti ochi. Care doreste sa invete ce trebuie sa schimbe in urma diagnosticului primit, ce tip de alimentatie ar trebui sa urmeze, ce suplimente poate lua, ce terapii alternative poate urma complementar tratamentelor conventionale oferite de echipa sa de medici.

Agenda evenimentului:

Locatie: Toska, Centrul Vechi, Str. Oltet nr 25 in spatele hotelului Helin Central, Craiova

Ora: 11:00

Cosmina Grigore, cancer de san: “Imi doresc ca fiecare pacient nou diagnosticat sa stie ca are alternative. Sa ne aiba drept exemplu si sa apeleze la noi daca are intrebari.”

  • Terapii alternative – Vitamina C in doze mari
  • Directii alimentare in cancerul de san si cancerul colorectal
  • Ce sa mananc si ce sa nu mananc cand sunt diagnosticat cu cancer?
  • Suplimente: da sau nu? & Analize importante pentru un pacient cu cancer
  • Managementul diagnosticului
  • Noul stil de viata: focus pacientii cu mastectomie radicala si cei cu stoma

Adriana Covaciu, Manager Divizia LMC in cadrul Asociatiei Imunis, coordonatorul grup supportului pentru pacientii diagnosticati cu leucemie mieloida cronica, le va vorbi pacientilor despre povestea ei de success, Campania Adriana Exista – initiata si organizata de ARC Rare, despre cum a invatat sa lupte cu cancerul in cei 13 ani de la diagnosticare si despre cum a reusit sa se mentina in remisie timp de 6 ani. Adriana este o poveste de success, un om absolut minunat si responsabil in ce priveste diagnosticul si complianta la tratament.

Andreea Ocak, Emotional Coach, Asociatia Imunis si coordinator al grupului de support al Asociatiei Imunis, organizat lunar, este consilier dezvoltare personala si hipnoza ericksoniana, fost pacient diagnosticat cu cancer de san. Andreea este una din preferatele pacientilor care vin la grup support, datorita firii blande si modului aparte de a ajuta pacientii din punct de vedere psihoemotional. Andreea studiaza constant si le va vorbi pacientilor despre nevoia de vindecare emotionala, despre experienta personala privind imbinarea alimentatiei, suplimentelor, terapiilor conventionale, alternative si adjuvante pentru mentinerea remisiei.

Despre Caravana Noul Pacient cu cancer

Caravana Noul pacient cu cancer – un proiect unic in Romania, a fost demarata in septembrie 2015 – o initiativa personala a Cosminei Grigore – din dorinta de a fi mai aproape de pacienti. Scopul caravanei este de a educa, informa si mobiliza pacientii diagnosticati pentru a avea o noua abordare – integrativa, a cancerului si pentru a ii determina sa fie mai complianti la tratamant si mai increzatori in resursele pe care le au la dispozitie. Echipa Asociatiei Imunis a fost pana acum in Bucuresti, Alexandria, Timisoara, Brasov, Constanta, Zalau, Buzau, Oradea, Mioveni, Cluj Napoca, Iasi, Ploiesti.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.