Studenții Facultății de Medicină au sărbătorit la Craiova, Ziua Mondială Anti-Hiv

Studenții Facultății de Medicină au sărbătorit la Craiova, Ziua Mondială Anti-Hiv

1.694
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Studenții Universității de Medicină și Farmacie Craiova au serbat miercuri 4 decembrie, Ziua Mondiala Anti-Hiv.

Apariția SIDA a schimbat pentru totdeauna modul în care vorbim și gândim despre sexualitate. În iunie 1981, Centrul pentru Controlul Bolilor din Atlanta a emis un raport despre cinci tineri homosexuali din Los Angeles care au murit din cauza unei boli misterioase, care le-a distrus sistemul imunitar, amintește The Telegraph. Așa a început totul. În mai puțin de doi ani de atunci, SIDA, Sindromul Imunodeficienței Dobândite, a schimbat întreaga lume. Orice boala cu capacitatea de a infecta și ucide milioane de oameni este îngrozitoare, însa aceasta era diferita. O boala ciudata, oribila, de fapt o colecție de boli distincte. In 2011 era o cifră de 70 de milioane de oameni ce poartă virusul despre care acum 30 de ani nu se stia nimic: HIV/SIDA. Data de 1 decembrie a fost aleasa drept Ziua Mondiala anti SIDA și este celebrata în aproape toate țările lumii.

„SSM (Societatea Studenților Mediciniști din Craiova) a incercat să tragă un semnal de alarmă în acest sens, prin desfășurarea unei campanii de informare și sensibilizare ce s-a intins pe 3 zile. În prima zi, am impartit fundițe roșii, prezervative și flyere informative în centru și am facut din lumanari fundiță HIV pe esplanada Teatrului Marin Sorescu. Pe 5 decembrie am organizat în Trend o petrecere tematica, ” I see Red party”, dress code-ul era culoarea rosie, și din nou, am împărțit prezervative, fundițe și flyere. Iar azi, desfășurăm o proiecție de film la noi in facultate, filmul este Three Needles, în care sunt prezentate 3 povești despre HIV/SIDA”, a precizat Iulia Țîru, coordonator proiect.



1 COMENTARIU

  1. #1
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    764

    Homosexualii negri au facut sex cu maimuțele din Africa, au luat virusul, după care europenii destrăbalați au facut sex cu negrii infectați.
    Nu faceți sec cu negrii. Aproape toată Africa e infectată cu HIV.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.