ABA Jiu face curățenie de primăvară pe albiile râurilor

ABA Jiu face curățenie de primăvară pe albiile râurilor

4,272
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a finalizat lucrările de decolmatare şi reprofilare albiilor a două pârâuri. Au fost terminate lucrările de ”Decolmatare albie pârâu Horezu, mal stang, la Infrăţirea, amonte Şcoala Generală”, pe o lungime de 800 de metri, ”Decolmatare şi reprofilare albie pârâu Brabova,  mal drept, aval pod rutier  Sarsca, până la confluenţa cu pârâu Mereţel” pe o lungime de 1350 m.

Săptămâna trecută au fost demarate lucrările la alte două obiective: “Decolmatare şi reprofilare albie pârâu Raznic, aval platforma de  gaze,  pe raza localităţii  Predeşti”. Aceasta se va executa pe o lungime de 1500 m şi constă în asigurarea parametrilor de scurgere la ape mari. Ultima lucrare, “Aparare mal stâng pârâu Plosca, sat Amărăşti, comuna Fărcaşu, aval baraj” este o lucrare de reparaţie, necesară stopării eroziunii malului stâng şi se întinde  pe o lungime de 44 m.

Totodată, angajaţii Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj au continuat acţiunea de salubrizare a albiilor râurilor aflate în administrare. Printre acestea se numără curăţire teren de iarbă şi buruieni  pe dig mal stâng, râu Jiu, sector Beharca – Tatomireşti;  regularizare pârâu  Mereţel,  sector Gogoşu – Beloţ;  defrişare  manuală,  pe dig Ciutura – Vârvor;  baraj Fântânele; dig şi regularizare pârâu Baboia; igienizare manuală, pe pârâu Baboia,  Desnăţui şi  Terpeziţa.

În cursul săptămânii trecute, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a executat lucrări de decolmatare pârâu Aniniş la Huluba, pârâu Jaleş la Tălpăşeşti şi pârâu Jilţ la Borăscu, zona Menţii din Dos pentru punere în siguranţă a proprietăţilor (case+anexe gospodăreşti) cetăţenilor riverani cursului de apă. Aceste lucrări au constat în defrişarea manuală a suprafeţelor, doborârea mecanică a arborilor şi recoltare bolovani de râu.

În cadrul acţiunii de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă şi au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele în localităţi, pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor mari, acţiune organizată de Ministerul Apelor şi Pădurilor, comisia mixtă numită prin Ordinul Prefectului judeţului Gorj a verificat în continuare primăriile Teleşti, Câlnic, Ciuperceni, Tg-Cărbuneşti, Jupânesti, Bărbăteşti, Licurici, Hurezani, Căpreni, Padeş, Cătunele, Glogova, Dăneşti, Ţicleni şi Bîlteni, stabilindu-se măsuri şi responsabilităţi pentru deficienţele constatate.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.