Acțiune inedită a Penitenciarului Craiova în Piața ”Mihai Viteazul”: ”Biblioteca vie”

Acțiune inedită a Penitenciarului Craiova în Piața ”Mihai Viteazul”: ”Biblioteca vie”

1.101
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Deținuți cu conduită, angajați ai Penitenciarului Craiova și colaboratori vor fi prezenți, vineri, 26 iunie 2015, în Piața ”Mihai Viteazul”, începând cu ora 10:00, la o activitate inedită, denumită ”Biblioteca vie”, unde cărţile sunt, de fapt, acești oameni, cu care cititorii vor putea inter-relaţiona, sub sloganul: ”Priveşte-mă ca pe un om, citeşte-mă ca pe o carte”!

 

Biblioteca vie funcţionează ca o bibliotecă obişnuită, la care oamenii vin, împrumută cărţi şi le returnează, cu precizarea că aceste CĂRŢI, sunt OAMENI cu care cititorii intră în contact.

 

Persoanele care vor participa în calitate de carte sunt opt angajați în diverse domenii de activitate ai Penitenciarului Craiova, cinci colaboratori în demersurile de reintegrare socială și deținuți cu o conduită corespunzătoare. Manifestarea este organizată la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor  și se desfășoară la nivel național de către toate unitățile penitenciare, în aceeași dată.

 

Scopul acestei manifestări vizează combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor despre mediul de detenţie, personalul de penitenciar şi deținuți prin facilitarea comunicării directe între angajați sau deținuți și comunitatea locală.

 

Dacă vrei să afli informaţii despre mediul penitenciar, despre oamenii care lucrează acolo sau despre persoanele condamnate si custodiate, atunci împrumută o „carte”! Lasă deoparte propriile prejudecăţi sau ceea ce îţi spun alţii despre mediul penitenciar şi află singur ce te interesează! Vino să fii cititor în Biblioteca Vie, unde cărţile pot vorbi!



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.