AJOFM Dolj: Angajatorii, stimulați financiar pentru încadrarea șomerilor în muncă

AJOFM Dolj: Angajatorii, stimulați financiar pentru încadrarea șomerilor în muncă

5.409
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Angajatorii pot beneficia de subvenţii acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în situaţia în care încadrează în muncă anumite categorii de persoane. Este vorba despre absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, şomeri cu vârsta peste 45 ani şi şomeri unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată, tineri NEET, persoane cu handicap sau  şomeri care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile de pensionare.

Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ (indiferent de nivelul studiilor) primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 900 lei. În cazul încadrării unor absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, angajatorii beneficiază lunar de suma de 900 lei pe o perioadă de 18 luni.

De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEET primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 900 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

De aceleaşi facilităţi beneficiază şi angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

Angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile de pensionare,beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă în cuantum de 900 lei.

Facilităţile prezentate se acordă angajatorilor în situaţia în care persoanele din categoriile menţionate sunt înregistrate ca şomeri în evidenţa agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă  din raza de domiciliu sau de reşedinţă.

Potrivit reprezentanților AJOFM Dolj, în primele 7 luni ale anului 2017, la nivelul judeţului, au fost încadrate prin subvenţionarea locului de muncă 440 persoane (64 absolvenţi, 364 şomeri cu vârsta peste 45 ani, 1 şomer unic susţinător al familiei monoparentale, 5 tineri NEET, 2 şomeri de lungă durată şi 4 şomeri care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile de pensionare).

1 COMENTARIU

 1. #1
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2826

  1000 de euro salariu în vestul Europei, fără vreun efort deosebit (pt cine vrea să muncească, iar cine vrea mai mult poate face și 1500 de euro). Muncă la fel ca aici, dar fără batjocură și sărăcie.
  Autoritățile sunt civilizate, necorupte, te ajută, iar spitalele chiar au grijă de tine, școlile nici nu se compară cu mizeria de aici și, în general, ai impresia, odată ajuns acolo, că ai scăpat din Africa.
  Go West!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.