AJOFM Dolj: Indemnizația de șomaj va fi plătită prin sistemul informatic StartPrepaid

AJOFM Dolj: Indemnizația de șomaj va fi plătită prin sistemul informatic StartPrepaid

1.021
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Toate agențiile teritoriale de ocupare a forței de muncă vor dispune de scannere necesare funcționării sistemului informatic StartPrepaid, sistem funcțional la nivelul întregii țării, în unitățile desemnate pentru prelucrarea datelor persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Sistemul va asigura mijloacele electronice necesare pentru emiterea, înregistrarea, stocarea, gestionarea și raportarea informațiilor referitoare la plata indemnizațiilor de șomaj către beneficiarii acestora.

 

În data de 20 octombrie 2015, la sediul Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă  din București, a avut loc testarea sistemului informatic StartPrepaid, la care au participat reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, ai partenerului național Soft Business Union, dezvoltatorul sistemului informatic StartPrepaid și dezvoltatorii sistemului informatic Card2.

 

Interconectarea celor două sisteme informatice facilitează procesul de înregistrare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă și face parte din proiectul “Acțiunea: Prepaid! – Soluție de reformare și modernizare a serviciilor SPO prin implementarea unui sistem modern de plată a  indemnizației de șomaj” implementat de ANOFM.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.