Angajatorii care organizează programe de ucenicie primesc subvenție 1.125 lei/lună

Angajatorii care organizează programe de ucenicie primesc subvenție 1.125 lei/lună

4,743
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ucenicia reprezintă formarea profesională realizată la locul de muncă, în baza unui contract de ucenicie, organizată la inițiativa angajatorilor de furnizori de formare profesională autorizați în condițiile legii. Prin Legea nr.164/2017 au fost aduse o serie de modificări Legii nr.279/2005 care reglementează ucenicia la locul de muncă.

Principala modificare se referă la subvenția acordată angajatorului care organizează programe de ucenicie. Astfel, angajatorul care încheie un contract de ucenicie, beneficiază, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului, de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună, acordată din bugetul asigurărilor de şomaj în limita fondurilor alocate cu această destinaţie. Înainte de această modificare, angajatorii beneficiau de o subvenție în cuantum de 300 lei (respectiv 60% din valoarea indicatorul social de referință în vigoare, stabilit potrivit legii).

Ucenicia la locul de muncă se poate organiza pentru nivelurile 2,3 și 4 de calificare, stabilite conform Cadrului Național al Calificărilor aprobat prin HG nr.918/2013.

Durata contractului de ucenicie se stabileşte în funcţie de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul, fără a putea fi mai mică de:

  1. a) 12 luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2 (360 ore);
  2. b) 24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3 (720 ore);
  3. c) 36 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 4 (1080 ore).

Pentru informații suplimentare cu privire la acordarea sumelor din bugetul asigurărilor pentru șomaj, angajatorii se pot adresa  Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, din Craiova, str. Eugeniu Carada, nr. 13 A, Compartiment Relaţii cu Angajatorii, telefon 0251/306 100, interior 124.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.