Angajatorii primesc un stimulent financiar pentru fiecare elev şi student încadrat în...

Angajatorii primesc un stimulent financiar pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă pe perioada verii

12.484
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj aminteşte angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă.

Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Beneficiază de acest stimulent financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial sau în baza unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Suma reprezentând stimulentul financiar se deduce de către angajator din contribuţia de asigurări pentru şomaj datorată de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, să o vireze lunar în contul bugetului asigurărilor pentru şomaj.

Nu beneficiază de stimulentul financiar:

– angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi;

– angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioada de 60 de zile lucratoare în cursul anului calendaristic.

Angajatorii interesaţi pot solicita informaţii suplimentare la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj sau la telefon 0251/306.100. interior 124.

Sursa foto: redesteptarea.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2811

    Să meargă poliția și inspecția muncii în control pe la angajatori, mai ales pe la cârciumi, că am văzut angajați minori care sunt tratați ca sclavii. Nu se respectă contractele, nu se plătesc corect orele de muncă, sunt ținuți noaptea prin cârciumi, deși unii cred că nu au nici 17 ani.
    Am văzut iar o elevă de 16-17 ani, parcă tot la cârciuma din parc, aia unde lucra eleva ucisă. Noaptea, sclavă.
    Vai de ea, biata fată.
    Făceți-vă datoria, că pentru aia sunteți grași și plătiți de noi! Vă interesează numai de copiii voștri și să fugiți la umbră!
    Vă vede Dumnezeu și vă troznește când nici nu visați!
    Iar PSD dă bani tot gherțoilor de angajatori care-și bat joc de angajați, deși nu era nevoie de stimulente. Piața duce lipsă de forță de muncă…Dar, de, șpagă pentru gherțoi.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.