Craiova: Concurs de creaţie „Micul Cetăţean European”

Craiova: Concurs de creaţie „Micul Cetăţean European”

2.490
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Centrul de Informare Europe Direct Craiova organizează concursul de creaţie „MICUL CETĂŢEAN EUROPEAN” prin intermediul căruia elevii din clasele I – a IV-a sunt încurajaţi să creeze desene şi mesaje sub forma unor felicitări cu ocazia Zilei Europei din data de 9 mai a.c. Concursul se va desfăşura în perioada 04 mai – 11 mai 2015.

 

Elevii sunt invitați să-şi manifeste creativitatea prin desene şi mesaje sub forma unor felicitări cu ocazia Zilei Europei către un prieten real sau imaginar din Uniunea Europeană/europarlamentar/comisar european. Recomandare: În cadrul concursului de creaţie se poate ţine cont că 2015 a fost desemnat „Anul european pentru dezvoltare” şi stă sub deviza „Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru!”. Acest an reprezintă o ocazie excelentă de a demonstra angajamentul puternic al UE în favoarea eradicării sărăciei la nivel mondial și de a informa cetățenii despre modul în care fiecare euro acordat ajută pentru schimbarea vieţii multora, în unele dintre cele mai sărace țări din lume.

 

Toate lucrările vor fi expediate până la data de 8 mai 2015 (data poştei) sau vor fi aduse personal la sediul Centrului de Informare Europe Direct la adresa: Centrul de Informare Europe Direct, Str. Ion Maiorescu nr. 4, Craiova, Dolj. Scrisorile cu lucrările participanţilor vor conţine şi datele personale de contact: nume şi prenume, adresă, telefon, e-mail.

 

Concurenţii premiaţi vor fi, în prealabil, anunţaţi telefonic sau prin poşta electronică în vederea participării la festivitatea prilejuită de acest eveniment.

 

Criterii de selecţie

Criteriile de selecţie care vor sta la baza jurizării sunt:

1. relevanța felicitării pentru tema propusă: 9 mai – Ziua Europei;

2. acurateţea informaţiei;

3. originalitatea perspectivei din care este tratat subiectul.

 

Jurizare

Un juriu mixt, format din specialişti mass-media şi reprezentanţi ai Centrului de Informare Europe Direct Craiova, va juriza întregul concurs. Juriul va avea în vedere selectarea, în măsura în care este posibil, a celor mai bune 3 felicitări. Sesiunea de jurizare va avea loc în perioada 12 mai – 14 mai 2015, iar ceremonia de premiere a câștigătorilor va avea loc în data de 15 mai 2015.

 

Premii

Cele mai bune trei lucrări vor fi premiate.

Note:

Organizatorii își rezervă dreptul de a nu acorda toate premiile în cazul în care calitatea materialelor nu permite acest lucru. Lucrările participanţilor vor fi expuse la sediul  Centrului de Informare Europe Direct Craiova şi vor fi prezentate la festivitatea de premiere.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.