Craiova: Doi studenți de la Medicină aleargă 100 km pentru Spitalul Nr....

Craiova: Doi studenți de la Medicină aleargă 100 km pentru Spitalul Nr. 1

2.439
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Mihai Voinea (foto) și Dragoș Voinea, ambii studenți ai Universității de Medicină și Farmacie Craiova, vor alerga, duminica acesta, într-un maraton de 100 kilometri, de la Vidin, Bulgaria, până în fața Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Scopul este unul umanitar, mai exact de a trage un semnal de alarmă față de autorități, pentru ca unitatea medicală să fie renovată cât mai repede. Băieții estimează că alergarea va dura circa 14-15 ore.

 

Mihai Voinea cochetează de ceva vreme cu maratonul și s-a hotărât ca anul acesta să treacă ”la nivelul următor”. Dacă în 2013 se antrena pentru a participa la semimaratoane de circa 20 km, astăzi își dorește să parcurgă circa 100 de km. De atunci, din 2013, a bifat mai multe distanțe, însă țelul următor îl va putea atunge duminică, 18 octombrie, când, de la ora 4:00 dimineața va pleca din orașul Vidin, Bulgaria, către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde estimează că vor ajunge la orele 18:30-19:00.

 

Fiecare kilometru parcurs va fi un semnal de alarmă pentru Spitalul de Urgență, care are nevoie acută de investiții pentru reabilitare. ”Dedic această cursă spitalului în care mi-am petrecut o bună parte din timp în ultimii ani. Alergând acest număr de kilometri vreau să trag un semnal de alarmă pentru renovarea celui mai mare spital din România (după numărul de paturi), aflat în acest moment într-o stare efectiv deplorabilă. Este tot ce pot face în momentul acesta. Va fi greu, dar tocmai de aici frumusețea. Cum spunea un ultramaratonist american: ”It’s gonna get HARD, but it’s gonna get DONE!””, mărturisește Mihai Voinea.

 

Lui Mihai Voinea i se va alătura un alt student de la medicină, Dragoș Voinea. Alături de cei doi se va afla Teo Dumitru, care va fi echipa de suport pe bicicletă. ”Oricine este binevenit să ni se alăture. În alergare sau pedalând!”, mai spune Mihai Voinea.

 

Băieții aleargă pentru a sprijini inițiativa lui Mihai Jitianu pentru strângerea de fonduri în vederea renovării Spitalul Judetean din Craiova. ”Încerc să mobilizez lumea și, se pare, mulți oameni fac deja ceva în acest sens”, spune acesta.

 

Astfel, pe 15 noiembrie se va da startul oficial al donării on-line pe site-ul sprijina.ro

 

Aceasta campanie este una on-line si vrea ca scop final renovarea partiala a Spitalului Judetean Craiova. Se va putea dona cu cardul, pe site-ul sprijina.ro. Linkul va fi postat in prima zi de campanie, cand aceasta va deveni disponibila. Va puteti invitati prietenii pentru ca in ziua in care se va da startul, sa primesca o notificare care sa le aminteasca de acest proiect nobil foarte indraznet. Incepand cu 18 oct vor demara diverse activitati care sa promoveze acest eveniment. Pe 15 noiembrie incepe insa adevarata provocare. Cati oameni ar dona 10 lei pentru un spital?”, mai spune Mihai Jitianu.

 

Mai multe informații despre campanie pot fi obținute accesând https://www.facebook.com/events/674880115980626/

 

8 COMENTARII

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.