Dolj, Olt: Locuri de muncă prin ”Anotimpuri la borcan”

Dolj, Olt: Locuri de muncă prin ”Anotimpuri la borcan”

1.024
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

140 de femei fără loc de muncă, din comunele Siliștea Crucii și Drănic, județul Dolj, și comunele Găneasa și Tufeni, județul Olt, urmează cursuri gratuite de calificare profesională în domeniul preparării de conserve din fructe și legume. În urma formării profesionale, cursantele vor obține diplome recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și de Ministerul Educației, lucru care le va permite comercializarea legală a conservelor din fructe și legume și le va crește șansele de încadrare pe piața muncii. 

 

Doljul și Oltul sunt unele dintre județele cu cele mai mari probleme în ceea ce privește ocuparea forței de muncă. Potrivit situației statistice a șomajului, publicată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă la sfârșitul lunii decembrie 2014, Doljul și Oltul ocupau locurile 6 și 7 în clasamentul județelor cu cele mai ridicate niveluri ale ratei șomajului, cu un procent de 9,20%, respectiv 8,11%. Aceasta nu este însă o situație izolată. Cele două județe se regăseau în acest clasament și în luna decembrie a anului 2013, cu o pondere a șomajului de 9,60% în Dolj și 8,01% în Olt, precum și în luna decembrie 2012.
Prin proiectul Anotimpuri la borcan – regiunea Sud Vest Oltenia ne dorim, în primul rând, să intervenim în localitățile rurale defavorizate și să le oferim femeilor o calificare care să le ajute în obținerea unui loc de muncă. În al doilea rând, vorbim despre valorizarea unor resurse, care se găsesc în mediul rural, unde fiecare gospodărie are grădina proprie de legume, dar și despre valorizarea potențialului femeii de la țară”, a declarat Mihaela Bâdrea, Manager de proiect în cadrul Asociației React.

 

Cursurile de preparare a conservelor vor fi completate, în cadrul proiectului, prin cursuri de antreprenoriat. Astfel, doamnele vor învăța cum să demareze și să dezvolte o afacere. În plus, li se vor pune la dispoziție trei bucătării avizate igienic și sanitar, amenajate în comunitățile lor, și va fi înființată o rețea a femeilor antreprenor din mediul rural. Prin intermediul acestei rețele, absolventele cursurilor vor putea să se asocieze, pentru a reuși să pătrundă în marile lanțuri de magazine, și vor primi susținere în vederea obținerii unui loc de muncă în domeniul pentru care s-au pregătit.

 

„Anotimpuri la borcan – regiunea Sud Vest Oltenia” se adresează femeilor fără un loc de muncă, absolvente a minimum opt clase și cu domiciliul în mediul rural din județele Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinţi şi Gorj. Persoana de contact pentru înscrierea în proiect este Leonard Șonei (0732 222 305).

„Ocupare și antreprenoriat rural în regiunea Sud Vest Oltenia” este un proiect de dezvoltare pe termen lung a zonelor rurale din regiune, fiind implementat și comunicat sub denumirea „Anotimpuri la borcan – regiunea Sud Vest Oltenia”. Acesta este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investește în oameni!

 

***
Asociaţia React este o organizație neguvernamentală, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societății civile prin proiecte ample, durabile, cu impact în comunitățile vizate. Organizația activează în trei domenii: sănătate publică, educație și integrare socială, are 5 sucursale în care lucrează 50 de angajati și peste 200 de voluntari. Până în prezent, Asociația React a obținut 14 premii de excelență – naționale și internaționale și a contribuit la salvarea a mai mult de 200.000 de vieți omenești. www.asociatiareact.ro

Pentru informații suplimentare, sunteți rugați să o contactați pe Ruxandra Palade, Expert comunicare în cadrul Asociației React, telefon 0732.714.849, e-mail ruxandra.palade@asociatiareact.ro.

1 COMENTARIU

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.