Doljul, fruntaș la asistați social

Doljul, fruntaș la asistați social

7,199
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Județul Dolj s-a situat pe primul loc, în luna septembrie, ca număr de beneficiari ai venitului minim garantat, reeglementat prin Legea nr. 416/2001, conform datelor centralizate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).

La nivel național, au beneficiat de acest ajutor social 218.856 persoane, dintre care cei mai mulți beneficiari erau înregistrați în județul Dolj — 13.710 persoane, urmat de județele Buzău — 11.059 persoane, Bacău — 10.669, Galați — 10.487 și Teleorman — 9.977 persoane.

Tot în Dolj s-au numărat și cele mai multe persoane cărora, în luna septembrie, le-a fost suspendată plata, respectiv 1.564.

Județul nostru nu se mai află în ”top” în ceea ce privește cea mai mare valoare a sumei medii plătite pentru un beneficiar, aceasta fiind înregistrată în Sălaj: 334,77 lei, urmat apoi de Brașov — 330,87 lei, Bihor — 315,27 lei, Mureș — 281,97 lei.

La nivel național, valoarea medie înregistrată în septembrie a fost de 275,83 lei de persoană. Potrivit legii, venitul minim garantat se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar, care se calculează ca diferență între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege și venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

Sursa foto: adevărul.ro

3 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   15-11-2009
  Locatie
   bals
  Mesaje
  5796

  pai leprele psdiste

 2. #2
  De-al casei
  Data de inscriere
   16-03-2007
  Mesaje
  296

  Suntem rusinea Romaniei…

 3. #3
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2842
  Citat Mesaj initiat de ro_audionutz
  Suntem rusinea Romaniei…

  Nu chiar. E cam aceeași situație în toată țara, mai puțin în județele în care s-au făcut investiții străine mai mari, deci, cum e și normal, mai aproape de frontiera de Vest, mai aproape de țările investitoare respective.
  E și mai ușor să faci afaceri sau să mergi la lucru, dacă stai mai aproape de Vest. Chiar și așa sunt județe apropiate de Occident în care e tot sărăcie ca prin Teleorman sau Vaslui. Deși au o poziție bună, tot varză sunt. Bihor, Maramureș…Și Ardealul are vreo șapte județe care concurează cu Vaslui sau cu Teleorman în topul sărăciei, prostiei și corupției: Alba, Hunedoara, Harghita, Bihor, Carașul în Banat, Sălaj…
  La frontiera cu Bulgaria sau cu ”Republica” Moldova ce rahat de afaceri să facă românii care locuiesc acolo?…
  Apoi, multe județe care au mai puțini asistați social (vorbind de ajutorul ăla…venit minim garanta, nu de asistența socială legaăt de mame, copii, alocații etc – sunt multe categorii care intră la ”asistență socială”, nu doar sărăcanii) au și populație mai mică sau mult mai mică decât județul Dolj, deci…Tot aia e.
  Toată România e varză, ceva mai bine fiind în București, Cluj, Timiș, deși și pe acolo găsești mizerie și cocălăreală grămadă.
  E rău că guvernul de acum a cheltuit mulți bani aiurea, s-a împrumutat iar miliarde de euro și a cheltuit și ce aveam noi, dar fără să-i bage în investiții aducătoare de profit și locuri de muncă, nu că se plătesc 218 000 de ajutoare. Oricum, a scăzut numărul asistaților cu vreo 30 000 față de anii trecuți.
  Deci, asta e rău. Datoriile României au crescut și au crescut degeaba. Asta într-o perioadă favorabilă pentru dezvoltare, care se cam apropie de final. Au făcut rahatul praf, exact ca prin 2007.
  O să ajungem la datoriile Greciei, dar de vreo trei ori mai săraci și mai proști.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.