Escrocheria ,,ACCIDENTUL”. Ce este și cum să nu-i cădeți victime

Escrocheria ,,ACCIDENTUL”. Ce este și cum să nu-i cădeți victime

6,757
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Metoda #Accidentul este modul prin care escrocii reușesc să obțină sume mari de bani sau alte foloase materiale, profitând de îngrijorarea ori de credulitatea unor persoane. Cum acționează aceștia? Sună sau dau un mesaj, dându-se drept un membru al familiei ori se prezintă ca având o calitate oficială și cer urgent ajutor financiar, ca urmare a unui accident.

Ce trebuie să faceți în astfel de situații:

Nu răspundeți unor solicitări prin care vi se cere să depuneți diverse sume de bani într-un cont, indiferent de motivul invocat!

Nu vă lăsați impresionați de povești tragice, chiar dacă interlocutorul pretinde că ar fi implicate persoane apropiate vouă și solicitați-i cât mai multe detalii pentru a le putea verifica ulterior.

Vorbiți-le și rudelor mai în vârstă despre această metodă, acestea fiind victimele preferate ale escrocilor, întrucât sunt vulnerabile și mai ușor de impresionat emoțional.

2 COMENTARII

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  274

  Mda…bune sfaturile!! Dar cred ca cel mai important l-ati uitat!! Spuneti Oo vai Doamne…SI SUNATI LA POLITIE!!! ca altfel cum mama naiba sunt prinse animalele astea?! Ca pana la urma sunt o gramada de creduli(dobitoci) ce cad in plasa si vor cadea si mai multi daca nu sunt prinsi faptasii!

 2. #2
  Insane
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  5245

  Inca mai merge? E destul de veche.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.