Ford oprește producția două săptămâni. Angajații vor fi trimiși în șomaj tehnic

Ford oprește producția două săptămâni. Angajații vor fi trimiși în șomaj tehnic

1.656
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Vor, nu vor angajații Ford vor avea liber de pe 22 aprilie până pe 17 mai. Reprezentanții companiei au decis să să lege zilele de şomaj tehnic cu liberele legale de Paște.

 

În această perioadă nu se vor ma produce autoturisme. „Cei de la Secţia autovehicule vor sta acasă de pe 22 aprilie, apoi mai au o săptămână liberă după Paşte, ca în fiecare an. Practic, după Paşte mai avem două zile libere prin Contractul colectiv de muncă şi alte trei zile din concediul de odihnă. După aceea, mai avem zile de şomaj tehnic până pe 17, dar data de 17 nu este bătută în cuie pentru a reveni la serviciu. Ne vor mai anunţa pe 21-22 aprilie dacă se modifică sau nu planurile de producţie şi dacă revenim sau nu la lucru pe 17 mai“, a declarat liderul de sindicat, Ovidiu Cioroianu.

 

Salariaţii Ford au mai fost în șomaj tehnic de pe 23 martie până pe 4 aprilie. Toţi angajaţii din cadrul uzinei Ford vor primi primă de Paşte în valoare brută de 1.038 de lei.

 

 



4 COMENTARII

  1. #1

    Ford are de gând să țină uzina așa multă vreme, altfel făceau ceva

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     07-04-2016
    Mesaje
    2

    Se cam alege praful de ceva vreme. Nu le-a mers asa cum se asteptau. Acum 7-8 ani se laudau ca angajaza si vor sa dubleze nr. de angajati, pe undeva la 6-7 mi, dar au angajat cativa, dupa care le-au dat deja ordonanta dupa cateva concedii dastea fortate. Fabrica se opreste in mai multe randuri pe an trimitand oamenii in somaj tehnic. Aici contribuie si statul roman, care nu le-a oferit de 10 ani cativa km de strada cum au cerut, nu mai vorbim de cale ferata, sau vre-o autostrada sa le faca transportul mai lejer, asa au si ei costuri mari, si implicit masina se ridica la costuri, si pare scumpa in comparatie cu alte modele, si implicit mai greu de vandut. Cred ca daca o tin pe linia asta, in cativa ani o sa isi ia talpasita prin alte parti. Statul roman se uita sa-i jupoaie de bani prin taxe si taxe exorbitante, nu mai vorbesc de autoritatile locale care lafel, se uita numai dupa luat, de creeat vre-o facilitate ioc, totul pentru a goni investitorii, altii nici nu ajung sa faca ceva, ca sunt goniti din start, cand li se cere spaga, pentru a putea o afacere in zona. Intrebati-l pe preoteaza, stie cel mai bine cati investitori a gonit cu spaga ceruta.

  3. #3

    Sunt cateva zile cu 80% mare kkt dupa august incolo o sa fie mai multe !

  4. #4

    Pt ca scot prea multă productie ,mai iau o pauza

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.