ITM Dolj: Controale, angajați ”la negru” și amenzi de 88.800 lei, la...

ITM Dolj: Controale, angajați ”la negru” și amenzi de 88.800 lei, la societățile din județ

578
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

71 de angajatori din Dolj au fost verificați de inspectorii din cadrul ITM Dolj în decurs de aproape două săptămâni. În urma controalelor efectuate în perioada 2-13 februarie 2015, au fost descoperite 8 persoane care lucrau ”la negru” și au fost aplicate amenzi în cuantum de aproape 90.000 de lei. Totodată, în perioada menționată, au avut loc și cinci evenimente, dintre care un accident mortal.

Cele 71 de societăți verificate aveau în toatal 2.831 de salariați, din care 1.195 femei. Inspectorii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale În domeniul relaţiilor de muncă (RM), în cuantum de 21.800 de lei, din care 20.000 de lei pentru muncă la negru, iar pentru deficiențele constatate au trasat 82 de măsuri de remediere. Au fost sancţionaţi 3 angajatori din care unul pentru muncă fără forme legale.

Șase angajați la negru, la o firmă de exploatări forestiere

Dintre cei opt angajați care lucrau fără contracte de muncă, șase munceau la o societate din mediul rural care activează în domeniul exploatărilor forestiere. ”Pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare o societate a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, iar pentru o alta inspectorii de muncă au făcut propunere de cercetare penală pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără contracte individuale”, a precizat inspectorul-șef al ITM Dolj, Cătălin Mohora.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM), inspectorii de muncă au efectuat 66 de acțiuni de control în urma cărora au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de 67.000 de lei. Pentru deficienţele constatate au fost dispuse 71 de măsuri de remediere cu termene ferme de realizare.

Un eveniment mortal

În perioada mai-sus menționată a fost înregistrat și un eveniment soldat cu decesul unei persoane. Un bărbat a fost găsit mort pe drumul de acasă către locul de muncă. ”Angajatorii au comunicat către ITM Dolj 5 evenimente, din care unul soldat cu decesul unei persoane. Acestea vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă după finalizarea cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă”, a mai precizat șeful ITM Dolj.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3591

    au cazut doar cei saraci la controale

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.