Se deschide Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor la Cerăt

Se deschide Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor la Cerăt

5.290
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,00)

Activitatea de lucru cu publicul la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor ( SPCLEP) Cerăt va începe pe 14 februarie, la ora 11,00. Cetăţenii vor putea obţine actele de identitate chiar în localitatea lor de domiciliu, de la sediul serviciului de evidenţă care va funcţiona în incinta Primăriei Cerăt din com.  Cerăt, Str. Dunării nr.33, judeţul Dolj.

 

Accesul celor aproximativ 4200 cetăţeni din comuna Cerăt va fi facilitat astfel, în vederea obţinerii unui nou act de identitate, cu diminuarea cheltuielilor acestora, micşorarea timpului de aşteptare pentru eliberarea unui alt act de identitate, dar şi la micşorarea numărului persoanelor care din diverse motive continuă să păstreze acte de identitate cu valabilitate expirată sau nu îşi oficializează adresa de domiciliu în concordanţă cu modificările adoptate de autorităţile publice locale.

 

Programul de funcţionare al SPCLEP Cerăt va fi zilnic, de luni până vineri, între orele 0830-1630, în ziua de miercuri programul prelungindu-se până la ora 1830.

***

Documentele care trebuie să însoţească cererea pentru obţinerea unui act de identitate  sunt: actul de identitate vechi (dacă îl mai deţin), certificatul de naştere şi după caz, cel de căsătorie ori hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă, actul pentru spaţiul de locuit. Contravaloarea actului de identitate(7 lei-cartea de identitate sau 1 leu-cartea de identitate provizorie) va fi achitată la casieria Primăriei Cerăt.

În situaţia în care solicitanţii nu pot prezenta unul din documentele de stare civilă sau nu pot face dovada unei adrese de domiciliu, cererile vor fi soluţionate prin eliberarea de cărţi de identitate provizorii cu termen de valabilitate de un an de zile.

În cazul copiilor minori care solicită eliberarea unui act de identitate este obligatoriu ca aceştia să fie însoţiţi de unul din părinţi.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.