Subvenţii majorate pentru angajatorii care încadrează în muncă stagiari

Subvenţii majorate pentru angajatorii care încadrează în muncă stagiari

3,533
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Conform prevederilor Legii 164/2017 pentru modificarea Legii 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, au fost majorate sumele de bani acordate angajatorilor care încadrează în muncă stagiari, potrivit unui comunicat de presă al AJOFM Dolj.

Astfel, angajatorii care încheie un contract de stagiu cu absolvenţi de învăţământ superior pot beneficia de o subvenţie, în cuantum de 1.350 lei/lună, pentru fiecare contract de stagiu încheiat  în limita fondurilor alocate prin buget cu această destinaţie (anterior acestor modificări legislative angajatorul putea beneficia de suma de 750 lei, respectiv de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare).

Suma se acorda la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de stagiu (6 luni).

Scopul efectuării stagiului este acela de a asigura tranziţia absolvenţilor de învăţământ superior de la sistemul de educaţie la piaţa muncii, de a consolida competenţele şi abilităţile profesionale pentru adaptarea la cerinţele practice şi exigenţele locului de muncă şi pentru o integrare rapidă în muncă, precum şi de dobândire de experienţă şi vechime în muncă şi, după caz, în specialitate.

Perioada de stagiu se desfăşoară pe baza unui program de activităţi aprobat de angajator, la propunerea conducătorului compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea stagiarul. Pe durata stagiului, acesta va fi coordonat şi supravegheat de un mentor desemnat de angajator. Contractul de stagiu se încheie odată cu încheierea contractului individual de muncă, durata contractului de stagiu fiind de 6 luni, cu excepţia situaţiilor în care prin legi speciale este prevăzută o altă perioadă de stagiu.

Angajatorii din judeţul Dolj care orgnizează stagii pentru absolvenţii de învăţământ superior pot solicita finanţarea acestora din bugetul asigurărilor pentru şomaj în termen de 30 de zile lucrătoare de la data încheierii contractului de stagiu.Pentru informaţii suplimentare se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, din Craiova, str. Eugeniu Carada, nr. 13 A, Compartiment Relaţii cu Angajatorii, telefon 0251/306 100, interior 124.

1 COMENTARIU

 1. #1
  0-day Member
  Data de inscriere
   08-09-2017
  Mesaje
  9

  Satanism Spritual, vrăji/magie/vrăjitorie, adevărul despre Noua Ordine Mondială evreiască, controlul minții-psihotronică, influențarea comportamentului, adevărul despre minciunile creștisnimului, islamului și altele.

  Intră pe siteurile:

  https://www.seruah.com
  http://bucurialuisatan.com
  http://crestinismulexpus.blogspot.com

  Studiază, împuternicește-te și fii liber!

  Tu nu ești o vită. Tu poți orice.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.