Cluburile cu datorii din Liga 1 vor putea fi retrogradate

Cluburile cu datorii din Liga 1 vor putea fi retrogradate

2.895
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, întrunit luni, a adus noi modificări manualului de licențiere. Astfel, cluburile din Liga 1 care vor acumula datorii către angajați sau către bugetul de stat vor fi vor fi pedepsite cu retrogradarea.

Măsura retrogradării pentru neîndeplinirea criteriului financiar a existat până în 2014. UEFA a recomandat atunci Federației Române de Fotbal să elimine sancţiunea și s-o înlocuiască cu depunctarea și penalizarea financiară, lucru luat în considerare de Comitetul Executiv al FRF.

Printre noile modificări ale sistemului de licențiere s-a luat în premieră decizia de a se aplica și pentru cluburile din Liga a II-a. Apoi, se va reintroduce criteriul financiar pentru cluburile din Liga I, inclusiv un control al datoriilor către bugetul de stat, nu doar către angajați, și acesta va fi urmat ca sancțiune de refuzul de acordare a licenței. Și s-a mai introdus de asemenea o verificare a pragului de rentabilitate pentru cluburile de Liga I, astfel încât să nu ai cheltuieli mai mari decât veniturile”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF, citat de Agerpres.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    4096

    ASA V-A DISPARE FOTBALUL.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.