Craiovenii de toate vârstele sunt invitați la cros: ”Ziua Olimpică”, în Parcul...

Craiovenii de toate vârstele sunt invitați la cros: ”Ziua Olimpică”, în Parcul ”Romanescu”.

6.018
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Crosul ”Ziua Olimpică”, un eveniment sportiv internaţional care are ca scop promovarea participării tuturor oamenilor la sport, indiferent de vârstă, va avea loc sâmbătă, 17 iunie 2017, în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova.

Vor avea loc șase start-uri – Cursa Mare, de 6.800 de metri, care presupune două ture de parc (de la a doua intrare în parc și până în Valea Fetii și înapoi). La această cursă, participanţii sunt rugaţi să vină îmbrăcaţi în tricouri având următoarele culori: cei cu vârsta sub 25 de ani – culoarea roşie, cei cu vârsta între 26 ani şi 35 ani – culoarea galben iar cei cu vârsta peste 36 de ani – culoarea albastră. ”Cursa Seniori este o premieră pentru acest cros și am avut solicitări în acest sens. Deocamdată, online s-au înscris puține persoane, dar când vom da startul sperăm să vină alături de noi fiindcă sunt foarte mulți seniori care aleargă”, a precizat Alina Ionescu, directorul Direcției de Sport și Tinret (DJST) Dolj.

Cursa Fan va avea două start-uri, pentru fete și pentru băieți. Cursa Family , pentru părinți împreună cu copii până la vârsta de 6 ani, va avea o distanță de numai 400 m. ”Tot ca o noutate, am introdus cursa Family-ștafetă, pentru copii mai mari de 7 ani, care vor alerga împreună cu părinții. Părintele va alerga pe prima parte a distanței (800 metri), apoi copilul va prelua ștafeta și va încheia cursa, străbătând restul de 600 de metri. Rugămintea pe care am avut față de cei care vor participa la această cursă este ca obiectul ștafetei să fie o jucărie pe care noi o vom dona, ulterior, copiilor aflați în plasament. Este prima dată când organizăm această cursă, dar sperăm să se bucure de succes și să facem o sărbătoare din mișcare”, a explicat Alina Ionescu.

Cât privește răsplata pentru participarea la eveniment, pentru cursa mare se vor premia primele trei locuri. La celelalte curse, premiile se vor acorda în urma unei tombole, în ideea încurajării participării la astfel de eveniment.

La crosul pe care l-am organizat în luna martie am avut 600 de participanți și sperăm să se înscrie și pentru sâmbătă la fel de mulţi. Ca și data trecută, am început înscrierile online, dar lăsăm posibilitatea celor care doresc să participe să se înscrie și sâmbătă, înainte de startul curselor. Vom da șase start-uri, în șase curse, în Parcul „Nicolae Romanescu””, a declarat șefa DJST Dolj.

Competiția este organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Academia Olimpică Română – filiala Dolj, iar parteneri: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Craiova, Asociaţia Pro EFS Craiova, Asociaţia Judeţeană de Atletism Dolj și ANTER Craiova.

Programul Crosului ”Ziua Olimpică” va fi următorul:

  1. Cros 6800 m – înscrieri/validări între orele 8.30 – 9.20, cursa ora 9.30,
  2. Cursa seniorilor 50+ – 1400 m – înscrieri/validări înbtre orele 8.30 – 10.00, cursa ora 10.20,
  3. Cursa Fun – 1400 fete – înscrieri/validări între orele 9.30 – 10.35, cursa ora 10.54,
  4. Cursa FUN băieţi – înscrieri/validări între orele 9.30 – 10.55, cursa ora 11.05,
  5. Cursa Family (părinţi – copii 0-6 ani) – 400 m – înscrieri/validări între orele 10.00 – 11.15, cursa ora 11.25,
  6. Ştafeta Familiilor – bunici, părinţi, copii (1400 m) – înscrieri/validări între orele 10.00 – 11.15, cursa ora 11.35,
  7. Premiere – ora 11.50.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.