De la un junior citire: „Situaţia Craiovei e tragică!“

De la un junior citire: „Situaţia Craiovei e tragică!“

1.550
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Alexandru Duca are un scop clar: să-i fie concurent lui Liviu Rusu pe banda stângă a defensivei Gaz Metan Severin. Dacă nu-i iese nu ştie unde va ajunge, pentru că în Bănie sunt prea multe bariere în calea performanţei.

 

Alex Duca e dovada clară că în şapte-opt luni se poate forma o echipă competitivă de juniori: „Eu în februarie, iarna trecută, am ajuns la Gaz Metan de la Şcoala Costică Donose. Am venit pentru a face performanţă, pentru condiţii mai bune. În plus, am şanse mai mari să ajung sus, prin acest transfer apre şi posibilitatea de a face saltul la echipa mare, de a fi în lotul unei formaţii de divizia B, situaţie de care nu beneficiază majoritatea juniorilor din Craiova“.

 

Piesă într-o echipă formată în niciun an, Alex Duca s-a ales cu un bronz de toamnă, deşi a condus în ultimele etape, cu echipa sa, ierarhia: „A fost un sezon bun, am muncit mult, din păcate nu s-a terminat cum am vrut noi – să fim pe primul loc. Dar ceea ce contează e play-off-ul din primăvară. Acolo e important să ne luăm revanşa în faţa Universităţii. Va fi însă foarte greu: Craiova e o echipă bună, cu mulţi jucători valoroşi, care ne-au pasat mult în ultimul joc, cel în care ne-au detronat. Ne-au învins pe merit, la noi n-a vrut să intre“.

 

Are oful lui: n-a marcat în acest tur
Juniorul lui Ion Luţă se aseamănă întrucâtva cu cel pe care doreşte să-l deposedeze de locul de titular din tabăra echipei mari a Gaz Metan Severin: nu a marcat în acest sezon, în vreme ce Rusu nu a dat până acum un gol în primele două ligi. Juniorii A au marcat până acum 33 de goluri în 11 meciuri, deci o medie clară de 3 goluri /joc, Duca nu se regăseşte printre marcatori: „Doar eu cu Duicu, cei doi care am venit de la Costică Donose, suntem singurii care nu am marcat în acest retur. Nici măcar în meciul cu CSS Craiova, când am bătut cu 10-0 şi a dat gol cine a vrut nu am reuşit. Atunci am avut două ocazii mari, dar le-am ratat. Dar până la urmă postul pe care joc nu este cel al unui golgheter, şi sunt şi alte satisfacţii ca fundaş lateral: o intrare prin alunecare, o respingere care poate fi mare cât un gol, o centrare în careu“.

 

Duca nu ştie la ce să se gândească mai întâi: la ce a mai rămas din sezon ori la ce se va întâmpla apoi cu cariera lui. Oricum, sunt legate cele două aspecte, pentru că „dacă voi face un sezon bun, în această a doua parte, categoric am şanse mai mari să ajung la Severin, la prima echipă. Cei de acolo se interesează de soarta noastră, i-au trimis pe domnii Ionică şi Vulpe să ne vadă la ultimele două-trei etape“. Duca ia în calcul şi varianta în care nu ar fi oprit la echipa mare, la finalul junioratului: „Atunci va trebui să-mi găsesc o echipă, dacă la Gaz nu voi avea şansă. Pentru că îmi doresc să continui în fotbal. Aş avea o şansă în plus pentru că dacă nu mă ia Gazul aş deveni jucător liber. Păcat să situaţia Craiovei este aşa cum este. Este tragică. În acest oraş nu mai avem nicio şansă. Nu mai avem ocazia să jucăm la echipa cu care ţinem de mici“.

 

Sursa: oltenia-sport.ro

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.