Doi olteni „deschizători de drum” la cel mai dificil raliu hard enduro...

Doi olteni „deschizători de drum” la cel mai dificil raliu hard enduro din lume

12.678
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
Oltenii au fost „fruncea” la Sibiu la Red Bull Romaniacs, considerat cel mai dificil raliu hard euduro din lume. Obstacolele din centrul Sibiului sunt în fiecare an o provocare pentru cei mai experimentați rideri din lume. Timp de patru zile concurenți din Korea, Hong Kong, Singapore, Noua Zeelandă, Australia, Brazilia, Africa de Sud sau chiar Honduras au străbătut nu mai putin de 600 de km de trasee imposibile.
Riderii sunt împărțiți în 4 clase, în functie de nivelul de pregătire: Gold, Silver, Bronze, Iron. 300 de rideri din întreaga lume s-au aliniat la start. Aceștia au fost conduși de rideri, angajați ai organizatorilor, care deschid drumul concurenților. Practic ei sunt primii care testează traseul. La clasa Silver au fost open rideri oltenii Cioc George Emilian și Dumitru Popescu. „Am avut o săptămână de foc în care dormeam doar 3-4 ore pe noapte. Trezirea noastră se făcea în ficare dimineață în jurul orei 4:00, la 5:00 eram deja pe traseu. Am întâmpinat și bune și rele în această ediție, dar la final totul a fost cum ne așteptam. Pentru noi este o experiență de neuitat cât și o provocare. Așteptăm următoarea ediție cu brațele deschise”, a declarat George Emilian Cioc.
Să „alergi” alăruti de cei mai mari rideri din lume, poate părea un job de vis. Pentru un deschizător de drumuri acest lucru vine la pachet cu antrenamente solicitante zi de zi, cu multe căzături, uneori grave. La final însă satisfacția este enormă mai spune George Emilian Cioc care zi de zi petrece minim 3 ore pe motor fie pe lângă Craiova, fie pe Transalpina.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.