(Foto) Craiova: Doi juniori de 6 ani au făcut senzație într-o competiție...

(Foto) Craiova: Doi juniori de 6 ani au făcut senzație într-o competiție de snooker

3.312
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Craiova a punctat, la sfârșitul săptămânii trecute, o nouă premieră sportivă, într-o competiție dedicată celor mai tineri pasionați de snooker, în care s-au înfruntat cei mai mici jucători din țară, în vârstă de numai șase ani. La Campionatul Under 21 li s-au alăturat alți zece participanți, acesta fiind primul turneu de gen organizat în Bănie de Clubul de Snooker ”Free-Ball” Craiova.

 

ayan snooker 7Cunoscut ca fiind unul dintre jocurile în care vârsta nu impune limite, snooker-ul craiovean, dar și cel românesc, a mai obținut o bilă albă, reușind să atragă în competiții participanți de vârste fragede, acesta fiind, de altfel, unul dintre scopurile organizatorului primului Turneu Under 21 de la Craiova, care a avut loc duminică, 11 octombrie 2015.

 

Concursul a fost deschis oficial de meciul dintre Ayan Stănia (foto principală, dreapta) și Răzvan Bîzu (foto, în stânga), ambii de numai șase ani, primul dintre aceștia reușind să ajungă până în semifinale. ”Ayan Stănia este câștigatorul a două medalii în cadrul primei ediții a Campionatului Under 21, una pentru cel mai tânăr participant la un turneu oficial de snooker, din România – alături de Răzvan Bîzu – și una de ocupant al locului 3! Îi dorim o carieră frumoasă în această lume magică, a bilelor colorate, mai ales că Ayan cochetează și cu postura de arbitru. Felicitari deosebite celor doi copii frumoși și speciali, care ne-au făcut azi (ieri n.r.) mai mult ca niciodată să zâmbim datorită acestui sport minunat și să ne dăm seama că frumusețea lui este atemporală”, a spus Adrian Fundeanu, organizatorul competiției.

 

ayan snooker 3Dată fiind statura celor doi juniori, meciul dintre aceștia s-a desfășurat cu o singură bilă roșie și bilele colorate, restul meciurilor din Optimi și Sferturi fiind disputate dintr-un frame, iar semifinalele și finala, în sistem 2/3.

 

Finala a fost disputată de Ionuț Pară și Leo Silviu, cel dintâi reușind să adjudece locul I, devenind, astfel, primul campion Under 21 al Clubului Free-Ball Craiova. ”Momentul decisiv al finalei a fost la sfârșitul primului frame, când, după o bilă maro intrată cu noroc, bila albă a dezvoltat bila albastră din mantă, favorizându-i, astfel, lui Ionuț, închiderea mesei cu un break de 22! Asta a determinat, cred eu, o cădere psihologică pentru Leo, care dominase meciul până atunci, dar nu a mai reușit să revină în frame-ul 2! Altfel, cred că finala ar fi putut fi câștigată de oricare dintre cei doi”, a opinat Adrian Fundeanu.

 

ayan snookerO altă premieră care va avea loc la Craiova, tot la Clubul Free-Ball, este organizarea unui Turneu Caritabil, pe 29 noiembrie 2015. Banii obținuți din taxa de înscriere vor fi donați Filialei Craiova a Asociatiei Nationale pentru Copiii și Adultii cu Autism (ANCAAR)

 

Taxa de participare va fi de minimum 150 lei/persoana (se acceptă mai mult, dar nu se acceptă mai puțin). ”Toate încasările rezultate vor fi donate, sub formă de cadouri de Moș Nicolae, Centrului ANCAAR Craiova”, a precizat organizatorul, Adrian Fundeanu. Șase persoane și-au anunțat deja participarea.

 

Foto: Corina Ica

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.