(Foto) Snooker-ul dă culoare sportului din Bănie. Cupa „Paul Hunter” se vrea...

(Foto) Snooker-ul dă culoare sportului din Bănie. Cupa „Paul Hunter” se vrea de tradiţie

1.259
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

După trei zile de joc continuu, desfăşurat într-o notă profesionistă, prima ediţie (de iarnă) a Cupei „Paul Hunter” la snooker, organizată la Craiova, are şi un câştigător: clujeanul Szilard Szathmary (foto cupă). Acesta a reuşit să fie cel mai bun dintre cei 21 de participanţi înscrişi în premiera competiţiei din Bănie.

A fost o competiţie foarte grea, cu jucători foarte buni. Atât experienţa, cât şi oboseala şi-au spus cuvântul. Mă bucur că am terminat pe acest loc„, a afirmat câştigătorul din Cluj, Szilard Szathmary.

Considerat favorit la câştigarea trofeului, olteanul Toma Marinescu (foto vestă roşie), din Coşoveni, Dolj, s-a clasat pe locul III, după ce a disputat finala mică împotriva piteşteanului Sorin Crăciun. Tot Marinescu a făcut şi cel mai mare break al competiţiei – 59 de puncte.

Am învăţat să şi pierd, importantă este fiecare experienţă. Mă bucur totuşi că am avut cel mai mare break, de 59. E foarte greu să faci un break bun„, a spus Toma Marinescu.

Orădeanul Sorin Avram, cel care l-a eliminat în semifinale pe Toma Marinescu, a pierdut la rândul lui în faţa clujeanului Szilard Szathmary, 0-3, plecând de la Craiova de pe poziţia a doua a podiumului.

Organizatorul Cupei „Paul Hunter” spune că ediţia de iarnă va avea o succesoare, care va reuni, din nou, la Craiova, participanţi din toată ţara. „Cupa o să fie de două ori pe an, de Crăciun şi de Paşte. Suntem pe o pantă ascendentă şi sper să atragem cât mai mulţi tineri în competiţie„, a declarat Mihai Adrian Fundeanu (foto alăturată), fondatorul „Freeball Craiova Snooker”.

De remarcat că pe parcursul întregului concurs, nu s-a făcut rabat de la reguli. Ţinuta participanţilor a fost obligatorie (cămaşă, vestă şi papion). Nici arbitrii nu s-au dezis. Nobleţea şi eleganţa jocului au fost definite şi de prezenţa lor rafinată. Per ansamblu, o organizare reuşită a ediţiei inagurale „Paul Hunter” Craiova, decembrie 2013.

În ediţia tipărită a ziarului Craiova Forum, de marţi, 10 decembrie 2013, aflaţi mai multe despre prima competiţie de gen din Craiova şi citiţi un interviu cu câştigătorul ediţiei I „Paul Hunter”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.