Mititelu va anunţa, miercurea viitoare, structura noului club

Mititelu va anunţa, miercurea viitoare, structura noului club

898
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Universitatea nu s-a înscris încă în Liga a II-a, dar se pare că, în câteva zile, Adrian Mititelu va anunţa lotul, antrenorii şi chiar programul Ştiinţei. Potrivit unor surse, gruparea-fanion a Olteniei va reveni în fotbal până pe 15 iunie.

Continuă însă lupta pe viaţă şi pe moarte dintre boss-ul echipei craiovene şi conducătorii fotbalului românesc. Între timp, toată lumea aşteaptă. Suporterii să-şi vadă favoriţii pe teren, Mititelu dreptatea justiţiei, Mitică Dragomir şi Mircea Sandu să vadă dacă mai au loc în fotbalul românesc. Când vine vorba de viitorul Universităţii, totul este posibil.

Mai este puţin şi se fac doi ani de când Universitatea a fost exclusă din fotbalul românesc. Doi ani chinuitori, care au culcat fotbalul din Bănie la pământ. Nu mai sunt echipe decât în diviziile judeţene, iar loturi întregi de juniori valoroşi sunt nevoite să plece la alte cluburi din ţară. În spatele problemei cu înscrierea Universităţii în Liga I stau altele mult mai grave. Dragomir îi aduce acuze grave lui Adrian Mititelu şi îl face cu orice ocazie responsabil de dezastrul din fotbalul craiovean.
Asta după ce transmisese un mesaj de pace. Să retragă Mititelu toate plângerile şi va primi patru milioane de euro şi nişte jucători înapoi. Bani daune morale. Încă o dată, Dragomir dovedeşte că nu are treabă cu regulamentul. În cazul dezafilierii, jucătorii devin liberi de contract, deci nu mai au cum să ajungă înapoi la Universitatea. Mai grave sunt afirmaţiile lui Mircea Sandu. Acesta le-a spus apropiaţilor că, atât timp cât este el în fruntea fotbalului românesc, nu mai are ce căuta Mititelu. Aşa că mai bine ca şi Sandu şi Dragomir să plece într-un fel sau altul. Mitică unde îl trimit suporterii cu orice ocazie, la “mititica”, şi Sandu unde vrea. Oricum, el se visează vicepreşedintele lui Platini şi bagă bani la greu să ajungă în fruntea fotbalului european. Merită, nu-i aşa? După ce a ras din fotbalul românesc cele mai iubite echipe, Universitatea Craiova, Poli Timişoara, Rapid şi Universitatea Cluj, după ce a pus la naţională un infractor cu acte în regulă, renumitul “Piţi Barbugiul”, merită avansat. O înghiţim şi pe asta dacă scăpăm de el. Mai bine, că în locul lui va veni sigur Gică Popescu, care a revenit la sentimente mai bune faţă de Universitatea şi a promis că o va sprijini. Dar să revenim la Ştiinţa, echipă care trebuie să reintre cât mai repede în fotbal. Ar fi şi o variantă de rezervă în cazul în care nu se poate înscrie Universitatea. Chiar dacă numai la nivel de probabilitate. Joi a venit la Craiova Vasile Cârstea, cel care are locul Severinului din Liga a II-a. Adică deţine 51 de procente din club. El este dispus să cedeze echipa lui Mititelu, iar acesta să vină cu restul. Bani, brand, palmares, jucători. În plus, preşedintele executiv al Severinului, Gheorghe Frăţică, ne-a declarat în exclusivitate: “Există discuţii în acest sens. Consider că singurul om din Craiova care poate face o echipă este Adrian Mititelu”. Nu cu mult timp în urmă, Frăţică fusese criticat de conducerea Universităţii că a votat dezafilierea. Şi această variantă nu este însă decât o simplă speculaţie. Dar cea mai agreată de toţi este tot varianta Universitatea înapoi, în Liga a II-a.

Echipa, în jurul lui Stoica şi Gângioveanu?

La echipă ar urma să ajungă câţiva dintre foştii componenţi ai Universităţii. Se aude că au fost de acord până acum Dorel Stoica şi Cosmin Gângioveanu. Ultimul este cu analizele la zi şi zvonurile că ar suferi de o afecţiune a coloanei au fost infirmate. Mai sunt doriţi Dănănae, Dina şi Firţulescu, dar deocamdată totul nu este decât la nivel de discuţie. Din lotul lărgit vor mai face parte şi juniori de la grupa lui Mogoşanu şi nu ar fi exclus ca, pentru prima oară, să se realizeze mult aşteptata colaborare cu Şcoala de Fotbal “Gică Popescu”. Cei de aici sunt dispuşi să cedeze jucători Universităţii gratis, dar vor 40 la sută dintr-un eventual transfer. În legătură cu lotul, Mititelu a declarat: “Deja avem 12 – 13 jucători sub precontract, înţelegeri care urmează să fie confirmate în următoarele şapte – opt zile, şi mai avem alţi 10 care aşteptăm să ne dea răspuns. Depinde şi de competiţia în care vom intra. Principala mea preocupare e reorganizarea clubului. Am comandat echipament, am făcut reparaţii capitale la autocar”.

Stângă, băgat în două proiecte

În ultima vreme au apărut mai multe nume ai foştilor tehnicieni ai Universităţii Craiova cu care Adrian Mititelu ar fi în discuţii pentru postul de antrenor.
O variantă este Ovidiu Stângă, iar alta – Nicolo Napoli.

Miercurea viitoare, la ora 14 sau 15, voi susţine o conferinţă de presă şi voi explica toate necunoscutele. Aştept să primesc mai multe răspunsuri, nu vreau să vorbesc în necunoştinţă de cauză. Un lucru vă pot spune sigur: sută la sută echipa se va înscrie în competiţie în acest an. Este un proiect ultramodern, care se potriveşte stării de spirit de la Craiova. Am lucrat foarte mult în această perioadă, am nişte preînţelegeri, iar printre persoanele acestea sunt şi Ovidiu Stângă şi Nicolo Napoli.
Adrian Mititelu

Stângă este însă propus, de bunul său prieten Reghecampf, să antreneze Steaua under 21. Din acest sezon, echipele participante în Liga Campionilor sunt obligate să înscrie în competiţie şi aceste formaţii. Stângă ezită să semneze deocamdată, din cauza situaţiei campioanei, care ar putea să fie exclusă din competiţiile internaţionale după scandalul “Valiza”. Ionel Gane a refuzat oferta lui Mititelu de a fi cooptat în conducerea clubului şi este în tratative cu Chiajna. El este dorit şi de nou promovata Săgeata Năvodari. Aici ar avea un salariu cu cinci zerouri. Mititelu nu o singură dată a surprins prin variante pe care nimeni nu le visa. Or acum, mai mult ca oricând, a adoptat tactica de a tace şi a le face.

Sursa: www.editie.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     30-08-2006
    Mesaje
    12

    Azi este joi, şi tot nu am văzut nimic despre proiect.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.