Olguța, despre bugetul SCM Craiova: ”Ne așteptam să fie mai sus echipele....

Olguța, despre bugetul SCM Craiova: ”Ne așteptam să fie mai sus echipele. Banii – după performanță”

1.078
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, s-a arătat nemulțumită, astăzi, la ședința Consiliului Local, cu privire la performanțele unora dintre secțiile Sport Club Municipal (SCM) Craiova, arătând îndeosebi către unii dintre jucătorii echipei de baschet, despre care a afirmat că și-au pierdut interesul pentru joc după ce și-au atins obiectivul – calificarea echipei în play-off – pierzând ultimele meciuri la diferențe mari de scor. Edilul a apreciat că sunt jucători care nu sunt din Craiova, și, probabil nu îi interesează să apere culorile alb-albastre, ci doar obținerea unor prime. În consecință, aceasta a precizat că pentru următorul an competițional au fost introduse clauze de performanță atât în contractele jucătorilor, cât și în cele ale antrenorilor. 

Punctul 7 de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu local, privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Sport Club Municipal Craiova, pe anul 2014  a readus în discuție modul în care municipalitatea va distribui banii către cele trei secții: handbal, volei și baschet.

Consilierul local Sorin Manda s-a plâns că deși a solicitat conducerii SCM un raport despre cum vor fi împărțiți bani, nu a primit nimic în acest sens. Odată adus în discuție bugetul alocat activității sportive a clubului, și alți consilieri și-au exprimat punctul de vedere. Consilierul local PSD, Bianca Predescu, a apreciat că ”banii trebuie alocați după performanță”. ”Anul trecut, echipa de volei a avut cea mai mare performanță, apoi cea de baschet. Împărțirea trebuie făcută după performanță”, a afirmat aceasta.

La rândul său, primarul a declarat că ”și pentru mine problema este că bugetul este prea mare în raport cu performanța”. ”Neplăcut a fost la echipa de baschet. A atins obiectivul, dar apoi au început să ia bătaie la diferență foarte mare de scor. (…) Anul acesta, sunt clauze care prevăd că dacă nu ating obiectivele nu primesc nimic. Sunt stabilite niște criterii și niște clauze care protejează municipalitatea. Ne așteptam să fie mai sus echipele în campionat. Antrenorii au venit și spus acum că vor să facă performanțe, dacă nu, vom începe să scădem bugetul. Anul ăsta este aproape la fel ca cel de anul trecut. Niciun antrenor nu a plecat de la primărie fără să dea scris că își asumă că termină pe locul X sau Y”, a spus Olguța Vasilescu.

Și alesul local PPDD, Ionel Pană, de altfel prezent la toate partidele echipelor craiovene, a susținut că ”este important să știm acum ce își propune fiecare secție în parte”. ”Banii pentru la anul îi vom aproba la începutul anului viitor, iar acum fiecare ar trebui să spună ce obiectiv își propune: să termine pe locul 2, locul 3, și să știm și noi cum stăm”.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.