(Reportaj) Școala de Volei Craiova servește performanța!

(Reportaj) Școala de Volei Craiova servește performanța!

12.429
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Pasiune, devotament, volei de plăcere și… performanță. Așa s-ar caracteriza, în câteva cuvinte, „Școala de Volei” din Craiova – prima entitate de acest fel din zona Băniei, care are ca și obiectiv găsirea de noi talente într-un oraș în care voleiul feminin a cam fost uitat de performanță. De la momentul când s-a servit prima minge, în Sala de Sport a Colegiului „Ștefan Odobleja”, au trecut cinci luni, timp în care proiectul s-a pus serios pe roate. S-a construit o primă generație care a luat deja parte la câteva turnee de pregătire și care va lua startul, în premieră, la Campionatul Național de Minivolei, fiind a doua echipă ce va reprezenta orașul Craiova în competiția națională. scoala de volei craiova (6)

Echipa de minivolei antrenată de Marian Giurgițeanu și-a făcut debutul la peste 100 de km de Craiova, acolo unde, la sfârșitul lunii septembrie, a disputat trei meciuri de verificare în compania echipei similare din orașul Târgu Jiu, obținând două victorii și pierzând o singură dată, rezultat mulțumitor pentru cei ce se ocupă de acest proiect.

„Voința” victoriei

Duminică, 5 octombrie, clubul craiovean a organizat prima ediție a Cupei „Școala de Volei”, într-o atmosferă cum nu se vede la multe meciuri din campionatul național de volei. Sala „Voința” a fost neîncăpătoare pentru cei ce au venit să le vadă la treabă pe Bianca Chifu, Bianca Oprea, Andreea Badea și celelalte voleibaliste din cadrul clubului din Bănie. scoala de volei craiova (7)

Fetele s-au clasat pe poziția a doua reușind să învingă echipa similară a Colegiului Național „Nicolae Titulescu” – „un rezultat mare”, așa cum l-a caracterizat managerul Radu Chifu.

A fost foarte bine! Noi am început acum 5 luni și, astăzi (n.r. duminica trecută), am realizat un rezultat mare. Am reușit să învingem echipa de la Titulescu, care se antrenează de aproape 2 ani, am jucat cu Mioveni, o echipă care practică voleiul de 2-3 ani împreună, am pierdut la limită 3-2, dar suntem foarte mulțumiți. Sala a fost arhiplină, a fost o ediție reușită, iar fetele au fost foarte bune. Suntem mulțumiți”, a concluzionat Radu Chifu.

SCM Craiova, următorul pas! scoala de volei craiova (2)

Conducerea de la Școala de Volei își dorește ca majoritatea fetelor care sunt legitimate în prezent la clubul craiovean să ajungă într-un final și la echipa mare, SCM Craiova, în acest sens Radu Chifu susține că s-a făcut deja un protocol de colaborare, astfel că SCM Craiova va fi următoarea treaptă în cariera sportivelor de la Școala de Volei.

Eu sper ca fetele de la Școala de Volei Craiova să ajung cât mai sus, din acest motiv am și făcut această echipă. Îmi doresc să facem un protocol de colaborare cu cei de la SCM Craiova, ca toate fetițele de la noi să meargă mai departe și să joace la ei”, a mai spus Radu Chifu.

Am apucat să lucrez cu aceste fete minunate în timpul vacanței de vară. Am făcut câteva antrenamente, iar de restul s-a ocupat domnul profesor Marian Giurgițeanu, care, de altfel, mi-a fost și mie profesor cu ceva ani în urmă. M-am ocupat în mare parte de chestiuni administrative: legitimarea jucătoarelor, afilierea clubului la federație și înscrierea în campionat, iar după acest turneu am simțit că toate aceste eforturi au meritat cu prisosință”, spune și Lucian Zlotea, antrenor la Școala de volei Craiovascoala de volei craiova (3)

Oaspeții, mulțumiți de organizare

Pe lângă concitadina de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu”, Școala de Volei Craiova a mai întâlnit la turneul amical din Bănie și echipa Dacia Mioveni. Cu o experiență mai îndelungată voleibalistele argeșene s-au impus în fața oltencelor în setul decisiv.

Cupa a fost extraordinară, ne bucurăm că am participat, că am dat curs invitației colegilor de la Craiova, suntem încântați că astăzi am ieșit pe primul loc, după numai un an de când practicăm volei, pe foarte puține dintre ele avându-le de 2 ani. Munca este enormă, iar rezultatele încep să se vadă, pentru că într-adevăr astăzi au luptat foarte mult. Vreau să felicit pe fetele de aici care au doar câteva luni de când s-au apucat de volei, pentru că au ținut piept unei astfel de echipe, eu crezând că astăzi vom face un mic antrenament aici. Nu le cunoșteam, darle transmitem felicitări din toată inima”, a declarat Daniela Bâzdâganu, antrenoare CS Dacia Mioveni. scoala de volei craiova (5)

Suntem bucuroase pentru rezultatul obținut

Bianca Chifu, una dintre componentele Școlii de Volei Craiova nu și-a putut ascunde satisfacția la finalul turneului. Bianca țintește sus, un loc de titulară la SCM Craiova, peste câțiva ani.

A fost foarte frumos, chiar dacă am luat locul 2, ne-a plăcut foarte mult și suntem bucuroase pentru rezultatul obținut. Vreau ca în continuare să fim o echipă și să avem asemenea rezultate. Sunt foarte entuziasmată pentru ce s-a întâmplat astăzi, de fapt, toate fetele de la echipă sunt entuziasmate. Peste câțiva ani nu se știe ce se va întâmpla, dar îmi doresc să ajung la echipa de volei a Craiovei”, a spus Bianca.

Componența echipei Școala de Volei Craiova: scoala de volei craiova (1)

Jucătoare: Chifu Bianca, Oprea Bianca, Badea Andreea, Chidu Sandra, Hertzog Evetyn, Ion Raluca, Epuran Cristina, Crăciun Melania, Modrunescu Miruna, Dumitru Maria, Ciobanu Roxana, Dovleac Luiza, Nicola Ramona, Isac Alexandra.

Antrenori: Giurgițeanu Marian, Lucian Zlotea

Clasamentul final al Cupei Școala de Volei Craiova:

Locul 1: Dacia Mioveni

Locul 2: Școala de volei Craiova

Locul 3: C.N.N.T Craiova

Rezultate înregistrate la prima Cupă organizată de Școala de Volei Craiova:

Școala de volei Craiova – C.N.N.T Craiova 3-1

C.N.N.T Craiova – Dacia Mioveni 0-3

Școala de volei Craiova – Dacia Mioveni 2-3

de Florin Tomescu



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1915

    Felicitari bravo lor

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.