Sport / Mititelu: „Mircea Sandu are zilele numărate”. Craiova tot nu joacă...

Sport / Mititelu: „Mircea Sandu are zilele numărate”. Craiova tot nu joacă nicăieri sezonul viitor

4.614
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Adrian Mititelu i-a asigurat pe suporteri că, în cazul în care decizia de dezafiliere ar fi anulată de Adunarea Generală, Ştiinţa tot nu ar evolua în liga secundă din vară. Acesta a spus că, pentru a fi aprobat dosarul de licenţiere, are nevoie, printre altele, de “20 de jucători, bani, cinci grupe de copii şi juniori”.

 

În cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, Mititelu a făcut noi dezvăluiri despre abuzurile comise împotriva clubului din Bănie. Acesta a prezentat un document trimis de FIFA, prin care forul internaţional solicita FRF să-şi revizuiască statutul, fiind vizat chiar articolul în baza căruia Craiova a fost dezafiliată: “În FRF se află un cuib de oameni care au reuşit să monopolizeze acest for, l-au transformat din for de utilitate publică în for privat, cu interese meschine şi contradictorii cu interesele generale ale fotbalului românesc. Avem un document extrem de important trimis de FIFA în ianuarie 2011, care a solicitat FRF să-şi revizuiască statutul, fiindcă apar prevederi abuzive. FRF, prin Mircea Sandu, a ţinut acest document ascuns şi nu a ţinut cont de el decât parţial în mai 2009, când a fost Adunarea Generală. Au rămas în continuare cu prevederile pe care le-au vrut ei în punctele-cheie. Sunt foarte multe ilegalităţi în fotbalul românesc. Au fost cerinţe exprese şi câteva recomandări către FRF, dar nu s-a ţinut cont de nimic. FIFA a cerut Federaţiei să elimine un articol din statut, iar Mircea Sandu a spus că forul european a cerut să ne desfiinţeze pe noi. FRF este în culpă fără tăgadă. Mircea Sandu are zilele numărate. Acest document nu a fost nici măcar adus la cunoştinţa membrilor Comitetului Executiv. Pe 9 mai, FRF a scos excluderea din noul statut. S-au încadrat, au executat ordinul FIFA, pentru că nu era vorba de recomandare aici. Deşi au schimbat articolul, pe 20 iulie l-au pus în aplicare. Mai puteţi să spuneţi că există bună credinţă în aşa ceva? Am contestat Adunarea Generală a Ligii de luni, care a fost ilegală. A fost o vagabonţeală şi nu va produce niciun efect. Noi vom comunica în zilele următoare situaţia de la Ligă către UEFA.”

Mititelu a precizat că despăgubirile pe care speră să le obţină nu vor fi plătite de Mircea Sandu sau Dumitru Dragomir, ci de cluburile de fotbal din România: „În mod normal, Sandu şi Dragomir nu îşi mai pot exercita funcţiile. Ar fi o blasfemie dacă se va întâmpla altfel. Ar trebui şi Ministerul Sportului să se autosesizeze, pentru că ei au încălcat grav legile ţării. Aceste documente pe care vi le-am prezentat le are şi Parchetul. Sandu şi Dragomir au fost împreună, împreună vor rămâne. Dar infracţiunile mai agravante sunt în cazul lui Mircea Sandu. Iar un infractor important este Stângaciu Adrian, care a minţit şi a denaturat multe lucruri. Repunerea noastră în drepturi va fi foarte costisitoare pentru fotbalul românesc. Nu va plăti Sandu, cu două case, ci tot fotbalul românesc. Ani de zile, toate cluburile nu ar mai lua banii din drepturile tv şi ligile inferioare nu ar mai primi nimic. Dacă se va termina procesul, 20 de ani va trebui fotbalul românesc să plătească Universităţii.”

Radu Ştefan



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     31-10-2018
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    8

    Au platit de s-au rupt !

    I've changed my routine, Now i'm clean.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.