Maestrul Valer Dellakeza a primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de...

Maestrul Valer Dellakeza a primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

921
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Valer Dellakeza (Valerică Niculescu Dellakeza ) a fost răsplătit, astăzi, 21 noiembrie, cu titlul onorific de “Societar de onoare” al Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, pentru întreaga sa activitate artistică, recunoscută şi apreciată la nivel naţional. Ceremonia de conferire a Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler a avut loc la Prefectura judeţului Dolj. „Au trecut 60 de ani de când am păşit pe scena Teatrului Naţional din Craiova, în pantaloni scurţi, şi am ieşit în baston. Aici mi-am trăit copilăria, adolescenţa, tinereţea şi bătrâneţea”, a afirmat cu emoţie maestrul Valer Dellakeza, după ce a fost decorat de prefectul Marius Deca.

„Este unul dintre cele mai emblemeatice personalităţi ale Teatrului Naţional din Craiova, ale României şi Europei. A obţinut nenumărate premii pentru creaţie şi activitatea sa actoricească. De altfel, este cel mai vechi angajat al TNC, a început de la 14 ani să joace pe scena naţionalului craiovean, unde era nevoie şi de actori copii. Este un model exemplar şi sunt convins că merită pe deplin acest Titlu”, a afirmat Emil Boroghină, fost director al TNC Craiova.

La rândul său, actualul manager al naţionalului din Craiova, Mircea Cornişteanu, a apreciat că „Valer Dellakeza merită cu prisosinţă să facă parte din familia foarte restrânsă a valorilor naţionale”: „Sunt bucuros că acum, la sfârşit de carieră, sunt lucruri care ne-au unit şi unul dintre ele este acordarea acestei distincţii de către preşedintele României”, a mărturisit Cornişteanu.

Prospătul „Cavaler” a destăinuit că s-a simţit foarte emoţionat, obişnuit fiind să vorbească în numele personajelor pe care le-a întruchipat de-a lungul vremii. A recitat o scurtă poezie, mulţumind apoi publicului său, oamenilor care i-au fost alăături şi nu în ultimul rând lui Dumnezeu, despre care a afirmat că i-a fost regizor.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1987

    felicitari

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.