„Noapte bună, mamă!”, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova

„Noapte bună, mamă!”, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova

559
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Teatrulul Național „Marin Sorescu” din Craiova invită publicul mâine, 30 ianuarie, și sâmbătă, 31 ianuarie, la spectacolul „Noapte bună, mamă!”, de Marsha Norman. În regia lui Mircea Cornișteanu și scenografia lui Viorel Penișoară-Stegaru, spectacolul, este o producţie a ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti

Cu o distribuţie de excepţie, Florina Cercel şi Cerasela Iosifescu, piesa îi dezvăluie spectatorului o multitudine de sensuri despre atitudinea faţă de viaţă. Un dialog aparent banal, între o mamă şi fiica ei, îi oferă spectatorului posibilitatea de a reflecta asupra eternei dileme a existenţei umane – avem obligaţia de a trăi oricum, sau putem alege să renunţăm la viaţă? La cei aproape 40 de ani ai săi, Jessie (Cerasela Iosifescu) simte că niciodată viaţa ei nu i-a aparţinut. Părăsită de soţ şi cu un băiat care a luat-o pe căi greşite, Jessie trăieşte în casa mamei ei, Thelma (Florina Cercel). Bolnavă grav, copleşită de un destin potrivnic şi fără nicio perspectivă, Jessie decide să se sinucidă. Hotărâtă să meargă până la capăt, ea încearcă să pună ordine în viaţa viitoare a mamei, de după momentul „plecării“ ei, asemenea unui om care se aventurează într-o călătorie fără întoarcere. Jessie se comportă ca un regizor al propriei existenţe, cu o preocupare excesivă pentru detalii. Cât adevăr se ascunde în spatele cuvintelor rostite de Jessie şi cât de consecventă rămâne faţă de hotărârea ei, depinde doar de felul în care Thelma reuşeşte să-şi prezinte argumentele şi punctele de vedere.

Spectacolul montat de Mircea Cornişteanu poartă o încărcătură de sensuri pe care spectatorul le descoperă pe măsură ce replicile se succed. Paradoxul atitudinii lui Jessie, complexitatea stărilor pe care le resimte mama, percepţia spectatorului asupra relaţiei dintre mamă şi fiică, toate acestea contribuie la crearea unei atmosfere dominate de suspansul deciziei finale: va pleca Jessie în lunga călătorie pe care şi-a pregătit-o atât de lucid sau îşi va schimba hotărârea?

Biletele se pot procura de la Agenția Teatrului, Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, telefon: 0251.413.677, e-mail: agentie@tncms.ro dar și online, pe eventim.ro sau tncms.ro, iar prețul lor variază în funcție de categorie: 60 lei, 50 lei, 40 lei; elevi, studenți și pensionari 25 lei sau 15 lei pentru grup de minim 20 de persoane.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.