Teatrul independent TUBE pune în scenă spectacolul ”R + J”

Teatrul independent TUBE pune în scenă spectacolul ”R + J”

2,243
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Teatrul independent TUBE revine în atenţia publicului în luna sărbătorilor de iarnă cu spectacolul ”R + J”, în regia lui Florin Paraschivu. Acesta va avea loc pe 7, 8 şi 9 decembrie, ora 19:30, la Casa de Cultură a Studenţilor Craiova.

Prin intermediul spectacolului inspirat din celebrul text shakespearian ”Romeo şi Julieta”, interpretat într-o manieră inedită, amuzantă şi inteligentă, tânăra echipă de actori, formată din studenţi ai Departamentului de Arte Dramatice din Craiova şi actori amatori, vă invită în lumea teatrului imersiv.

Donaţia minima pentru susţinerea iniţiativei TUBE este de 15 lei.

Premiera spectacolului, din septembrie 2017, s-a bucurat de prezenţa a peste 500 de persoane în cele 3 seri de spectacol, fapt ce a reprezentat o adevărată motivaţie pentru TUBE de continua acest proiect cultural. Aşa cum sugerează şi numele acestui concept teatral, spectatorul va experimenta o ,,imersiune” în acţiunea spectacolului.

Sunteţi invitaţi să urmăriţi personajele prin Camera Julietei, Salonul Casei Capulet, Grădina şi Balconul Julietei, o stradă lăturalnică din Verona, Biserica fratelui Lorenzo, Cripta Capulet, Camera lui Paris sau Spiţeria, în scene comune şi scene ce se petrec concomitent, dar în locaţii diferite.

Astfel, R+J este acel spectacol în care poți alege să urmărești viața personajului preferat de la intrarea în scenă pană la final. Alege să-i urmărești pe Romeo și Julieta, pe Mercutio și Benvolio, pe Tybalt și Capuleto sau lasă-te purtat prin poveste de către Vrăjitoarele care încurcă ițele destinului tuturor protagoniștilor.

O experiență unică, transpusă într-un model nou de teatru, care te aduce tot mai aproape de trăirile personajelor tale preferate. Actul artistic devine, astfel, unul intim, iar spectatorii au şansa de a trăi autentic sentimentele şi experienţele protagoniştilor, provocate de fiorii iubirii shakespeariene totale.

Scopul spectacolului este să atragă un număr cât mai mare de craioveni într-o platformă de manifestare cu un caracter artistic și să ofere un spațiu cultural alternativ. Spectacolul independent urmărește de asemenea, încurajarea efortului independent în peisajul cultural craiovean.

Aceasta iniţiativă a teatrului TUBE – cel mai nou proiect al Asociaţiei Culturale Teatrek – se doreşte o alternativă în peisajul cultural craiovean, propunându-şi crearea unui spaţiu de teatru independent în care să-şi găsească locul spectacole de teatru atât clasic, cât şi modern, experimente teatrale, happening-uri şi performance-uri, spectacole de dans modern, balet şi cabaret, spectacole de teatru de improvizaţie şi stand-up comedy. De asemenea, TUBE va funcţiona ca un spaţiu în care toţi tinerii artişti, indiferent de domeniul de activitate (teatru, muzică, dans, pictură, fotografie etc.), să poată activa şi expune, un spaţiu de manifestare pentru noile talente.

TUBE îşi propune susţinerea tinerilor artişti, oferindu-le posibilitatea de a se afirma. În acelaşi timp, prin politicile pe care le va practica – „free culture policy”, „don’t like it, money back policy” etc., TUBE susţine ideea de acces liber la cultură pentru studenţi şi categorii sociale defavorizate.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.