Codul Muncii s-a schimbat. Concediul medical și cel de maternitate sunt considerate...

Codul Muncii s-a schimbat. Concediul medical și cel de maternitate sunt considerate zile de muncă.

1.298
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mai multe modificări aduse Codului Muncii au intrat în vigoare pe data de 25 ianuarie 2015.  Codul muncii a fost modificat, iar în urma acestor schimbări concediul medical, cel de maternitate precum și concediul pentru îngrijirea copilului bolnav vor fi tratate ca zile de muncă. Pe de altă parte, absenţele nemotivate şi concediile fără plată sunt scăzute din vechime.

Mai multe tipuri de concedii de care beneficiază angajaţii din România vor fi tratate diferit de Codul Muncii. Mai clar, concediul medical, cel de maternitate, dar şi concediul pentru îngrijirea copilului bolnav vor fi considerate zile de muncă. În consecinţă, arată avocatnet.ro, perioadele respective nu vor mai fi scăzute din numărul de zile de concediu de odihnă de care beneficiază angajaţii. De asemenea, perioadele respective vor fi luate în considerare la stabilirea vechimii în muncă.

Noul act normativ introduce şi precizarea conform căreia salariatul va avea dreptul la concediu de odihnă chiar şi în situaţia în care concediul medical se va întinde pe durata unui întreg an calendaristic. În acest caz, angajatorul va fi obligat să acorde concediul de odihnă într-o perioadă de 18 luni, începând cu anul următor celui în care salariatul s-a aflat în concediu medical. Pe de altă parte, absenţele nemotivate vor fi scăzute din zilele de muncă, ca şi perioadele de concediu fără plată, excepție făcând concediile pentru formarea profesională fără plată.

Puteţi consulta integral Legea care modifică Codul Muncii pe:

http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_12_2015_modificare_lege_53_2003_Codul_muncim.php.

Sursa: Economica.net.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2441

    asa este normal

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.