Decorează-ți dormitorul cu stil pentru a beneficia de un interior călduros și...

Decorează-ți dormitorul cu stil pentru a beneficia de un interior călduros și reconfortant

1.226
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cu toții ne dorim un dormit confortabil, călduros și reconfortant, unde să ne putem relaxa după o zi obositoare. Pentru a ne bucura de acest lucru, trebuie să acordăm atenție amenajării și decorării dormitorului în funcție de stilul întregii casei, dar și de personalitatea fiecăruia dintre noi.

Vopsește dormitorul în culori reconfortante

Un prim pas pentru un realizarea unui dormitor călduros este reprezentat de alegerea unor culori reconfortante, calde, pentru vopsirea pereților. Pereții bleu vor oferi un aer modern, cei roz deschis unul boem, galbenul oferă o stare de liniște, griul oferă calm, stabilitate și rezistență, iar cei în culoarea verde-deschis o întoarcere la natură. În funcție de preferințe, alege culoarea potrivită și vopsește pereții într-una sau mai multe nuanțe.

Alege piese de mobilier potrivite

Piesele de mobilier trebuie să se asorteze între ele, astfel încât să creeze un echilibru armonios. În funcție de spațiul de care dispui, alege un pat potrivit, tapițat pentru un aspect elegant și cozy. Optează pentru noptiere tapițate sau minimaliste și un dulap de haine încăpător, în culori calde. Alege din gama variată de măsuțe de toaletă un model care ți-a stârnit interesul și pe care să-l poți integra în designul dormitorului, astfel încât să păstrezi aer îmbietor.

Jonglează armonios cu textilele

Textilele sunt deosebit de importante într-un dormitor. Ele au capacitatea de a schimba întreg aspectul, transformându-l întru-un spațiu primitor, chiar atrăgător. Alege lenjerii de pat din materiale naturale, simple sau cu diferite imprimeuri, perdele și draperii asortate și covoare pufoase, cu dimensiuni suficiente astfel încât să se încadreze perfect în zona patului. Textilele au rolul de a oferi acel plus de căldură unei încăperi, reușind să transforme un dormitor sobru și monoton, într-unul călduros, confortabil și odihnitor. Alege perdele, lenejerii de pat, covoare, pături în culori deschise pentru o atmosferă relaxantă.

Profită de lumina naturală

Ferestrele sunt de mare ajutor atunci când dorești să obții un design călduros al dormitorului. Cu cât sunt mai mari, cu atât mai bine, deoarece vor lăsa să intre razele soarelui în interior, încălzind în acest fel încăperea. Alege perdele subțiri, care permit razelor să pătrundă în interior.

Folosește obiecte de decor

Obiectele de decor au rolul de a înfrumuseța un interior. Alege o mulțime de perne de diferite dimensiuni, cu modele florale, tematice sau geometrice, în culori calde. Păturile fac parte din categoria textilelor care sunt un must în dormitor. Alese în dimensiuni potrivite, vor reuși să contureze stilul dormitorului. Corpurile de iluminat din materiale naturale sunt de asemenea perfecte pentru un plus de eleganță.

Culorile pereților, mobilierul ales corespunzător, lenjerii de pat, perdele și draperii, covoare, perne și pături, toate sunt indispensabile atunci când ai nevoie de un dormitor confortabil și de un spațiu în care să te relaxezi și să uiți de griji.

Sursa de imagine:
Latkn / Shutterstock.com

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.