Gerul „Bobotezei” ca o zi de primăvară. Azi este cea mai călduroasă...

Gerul „Bobotezei” ca o zi de primăvară. Azi este cea mai călduroasă zi de 6 ianuarie din ultimii 15 ani

804
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Temutul ger al Bobotezei s-a transformat astăzi într-o zi de primăvară. Locuitorii din Vestul țării au parte de cea mai călduroasă zi de 6 ianuarie din ultimii 15 ani.

Astăzi niciuna din regiunile țării nu va fi lovită de vreun val de frig. La Constanța, cei care vor sa prindă crucea sfințită se vor bucura de 9 grade, față de minus 9 în anii trecuți. Anul trecut, într-unde decor de îți tăia respirația, dintre sutele de localnici care participau la slujba de Boboteaza doar patru se încumetau sa intre in apa rece. Astăzi cu siguranță vor fi mai mulți, deoarece termometrele vor înregistra 10 grade.

Cu cât ne mutam mai spre vest, cu atât va fi mai cald. 15 grade se vor înregistra azi în Reșița, Deva sau Timișoara, unde este așteptată una dintre cele mai calduroase zile de Bobotează din ultimii 15 ani.

Expresia „Gerul Bobotezei”, născută pentru ca sărbatoarea marchează sfârșitul sărbătorilor de iarnă și pentru că este plasată în cea mai friguroasă lună din an.
De crăpat, nu crapă pietrele nici în celelalte regiuni. Dimpotrivă, chiar dacă nu vorbim de recorduri, nici la Constanța nu va fi frig.
Daca ar fi să ne luăm după credințele populare vom avea un 2014 extrem de secetos, pentru că asta se spune despre anul care urmează daca pe lacuri gheața este subțire în ziua de 6 ianuarie.
5 grade îi așteaptă pe cei care vor sa prindă azi crucea sfințită la Dunare. Aici vorbim de o diferență de 18 grade intre ziua de luni și noaptea de 5 ianuarie de acum 2 ani, cand oamenii s-au trezit ca a înghețat inclusiv apa de la robinet.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.