Turiștii blocati în aeroport pot obține despăgubiri de până la 600 de...

Turiștii blocati în aeroport pot obține despăgubiri de până la 600 de euro

1.052
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Calatorii au dreptul la compensatii financiare daca li se pierd bagajele în aeroport sau ajung cu intarziere la destinatie, indiferent daca circulă cu o cursa de linie, una low cost sau un avion charter inchiriat de o agentie de turism. Si daca circulă cu trenul pe rute internationale, românii pot cere despagubiri intre 25 si 50% din valoarea biletului, daca trenul intarzie mai mult de o ora. In Romania, exista un Centru european al consumatorilor care ii poate ajuta sa rezolve aceste probleme.

Daca avionul ajunge la destinatie cu o intarziere mai mare de trei ore puteti sa cereti despagubiri in functie de distanta parcursa. Pana in 1500 de kilometri, Bucuresti-Viena, este 250 de euro. Intre 1500 si 3500 kilometri, Bucuresti-Londra, 400 de euro, iar pentru distante mai mari de 3500 de kilometri, Bucuresti-New York, 600 de euro.

Legislatia europeana va permite ca, odata ajunsi la destinatie, sa va cumparati inclusiv haine si sa cereti banii inapoi daca bagajul a ramas undeva pe drum.

Despagubirile nu se acorda daca intarzierile au fost provocate de situatii exceptionale cum ar fi vremea nefavorabila. De pe site-ul Centrului european pentru consumatori puteti descarca si o aplicatie pentru telefoanele inteligente care va explica pas cu pas ce trebuie sa faceti inainte si dupa ce va intoarceti din calatorie.

Sursa: InCont.ro

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1584

    Mda foarte bine

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.