Vine Iarna – Află Cum Să Îţi Protejezi Mobila De Grădină

Vine Iarna – Află Cum Să Îţi Protejezi Mobila De Grădină

1.220
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pe timpul iernii trebuie să ai grijă într-un mod corespunzător de orice mobilier de grădină. Dacă nu faci asta, există o şansă foarte mare să trebuiască să cumperi altceva în primăvară. Din fericire, specialiştii îţi recomandă câţiva paşi foarte uşor de urmărit pentru o mobilă ca nouă. Citeşte în continuare pentru a afla cele mai importante sfaturi.

Cel mai important este să alegi metoda de îngrijire potrivită în funcţie de material, cum ar fi plastic, metal, ratan sau lemn. O să ne axăm pe lemn pentru că este materialul cel mai comun.

Curaţarea Mobilei

Dacă ai o masă VidaXL din lemn, primul lucru important este să o cureţi foarte atent. Cu certitudine s-a aşezat pe mobilă un strat de praf, pânze de paianjen, resturi vegetale şi aşa mai departe. Trebuie neapărat să cureţi mobila înainte de a face orice altceva.

Atunci când nu poţi şterge mobila de lemn cu o cârpă, foloseşte apă în combinaţie cu detergent neagresiv. Poţi folosi şi o perie moale în caz de nevoie dar ai grijă să cureţi in sensul liniilor lemnului. După ce ai terminat, mobile trebuie tratată. Foloseşte ulei pentru lemn sau vopsea. Uleiul ajută la păstrarea nuanţei naturale şi adaugă un strat de protecţie în plus împotriva vremei nefavorabile.

Ai grijă să testezi mobila pentru a fi sigur că tratamentul a fost aplicat într-un mod corespunzător. Poţi face asta cu apă. Pur si simplu aplică câteva picături pe o parte mica a mobilierului. Dacă observi că picaturile stau la suprafaţă poţi fi sigur că mobila este protejată. Dacă picăturile intră în lemn, este posibil să ai de a face cu mucegai in viitor. Ca o metodă rapidă de a rezolva o astfel de problem, foloseşte vopsea de lemn.

Stocarea Mobilierului Pe Timpul Iernii

Pe durata iernii mobila de grădină trebuie mutată într-un loc unde nu există riscul de a fi afectată de intemperii. De obicei, se recomandă ca mobila să fie păstrată in beci, garaj sau o magazine. Este foarte important să alegi un loc uscat, făra mucegaiuri sau mirosuri neplacute. Temperaturile înregistrate nu trebuie să fie negative.

Ai grijă ca picioarele mobilei să nu fie în contact direct cu solul. Sipci de lemn pot fi folosite pentru asta. O protecţie adiţională poate fi oferită de o folie sau pânză cu care acoperi mobila. Unele huse de protecţie pot chiar fi folosite cu mobila stocată în exterior dar este mult mai bine să depozitezi mobilerul într-un spaţiu ca cel descries mai sus.

Alte Materiale

Dacă mobila de grădină este din ratan, curaţ-o cu un aspirator, trateaz-o cu un ulei potrivit, repară împletiturile rupte şi acoper-o cu o prelată. Verific-o des pentru semne de rugină.

Dacă mobila de grădină este din plastic, foloseşte produse concepute pentru a proteja plasticul de murdării. Pe timpul iernii, curaţă mobila şi apoi depoziteaz-o într-un loc uscat.

Tot ce trebuie să mai ştii este că accesoriile (de exemplu perne sau huse) trebuie şi ele depozitate ca mobila într-un loc curat şi uscat. Din fericire, astfel de elemente nu ocupă foarte mult spaţiu.

Dacă trebuie să depozitezi o umbrelă de soare, aceasta trebuie strânsă şi înfoliată. Ai grijă să fie depozitată într-un loc uscat.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.