O craioveancă de 27 de ani a murit din cauza gripei

O craioveancă de 27 de ani a murit din cauza gripei

2.348
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Cazul tinerei care a decedat este primul din acest sezon înregistrat în rândul românilor depistaţi cu virusul gripal, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj. Femeia de 27 de ani, din Craiova, a fost diagnosticată cu gripă de tip B de Institutul Cantacuzino din capitală. Pacienta a murit săptămâna trecută într-un spital din Bucureşti. 

 

Conform datelor DSP Dolj, craioveanca nu avusese probleme medicale anterioare și nu fusese vaccinată anti-gripal. Cazul de virus gripal tip B a fost înregistrat în grupa de vârstă 15-49 ani, alături de alte 2 cazuri, respectiv un caz la grupa 2-4 ani și unul la grupa 50-64 de ani.

 

Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat săptămâna trecută (2.141) a fost mai scăzut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (2.513 cazuri), dar a depășit intervalul aşteptat, au mai precizat specialiștii DSP Dolj. Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 13,59%. ”Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat şi există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin activitate gripală sporadică”, atenționează medicii.

 

Specialiștii avertizează că vaccinarea antigripală este cea mai importantă metodă de prevenire a infecției și în special a complicațiilor datorate infecției gripale. Vaccinarea este importantă în special pentru persoanele risc de complicații datorate gripei și pentru persoanele care îngrijesc aceste personae,care beneficiază de vaccine gratuit prin cabinetele medicilor de familie .

·     Persoanele cu varsta peste 65 ani

·     Copiii cu varsta sub 2 ani

·     Copii si adultii cu diverse afectiuni cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice

·     Gravide, conform recomandărilor OMS

·     Copiii şi vârstnicii instituţionalizaţi

·     Persoane cu imunitate scăzută prin alte boli

·     Personalul medical

În afara acestor grupe de risc, care beneficiază de vaccin gratuit, vaccinarea antigripală este utilă şi pentru celelalte persoane, care pot procura vaccinul din farmacii la preţuri accesibile.

 

Pe de altă parte, cel mai eficient mijloc de prevenţie rămâne igiena personală, precum spălarea mâinilor cu apă şi săpun din abundenţă.

Alte recomandari :

–         izolarea la domiciliu sau spital a persoanelor bolnave

–         evitarea colectivităţilor- serviciu, gradiniţă, şcoala, spaţii închise, supraaglomerate

–         folosirea batistei  sau şerveţelului de unică folosinţă în cazul strănutului sau tusei,

–         spălatul mainilor cu apă caldă și săpun după strănutat sau tuse

–         vestimentație adecvată temperaturii de afară (căciuli, mănuși)

–         evitarea vizitelor la persoanele bolnave

–         aerisirea încaperilor la domiciliu sau la locul de muncă

–         alimentație sănătoasă cu multe fructe și legume cu aport crescut de vitamine

–         mișcare fizică în aer liber, efortul fizic tonificând organismul

–         evitarea oboselii fizice și psihice prelungite

–         evitarea fumatului activ sau pasiv şi a consumului de alcool

–         evitarea expuneri prelungite a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute,pentru prevenirea degerăturilor (în acest caz, trebuie evitată automedicația fiind recomandată consultarea unui medic).

 

 



4 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     08-10-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    38

    „cea mai importantă metodă de prevenire a infecției și în special a complicațiilor datorate infecției gripale„ nu sunt vaccinurile, care au o rata de efectivitate de sub 40%, in unele cazuri provocand efecte secundare devastatoare. Un sistem imunitar sanatos si natural se obtine prin alimentatie corecta si suplimentar vitamine. Nu chimicale pe care corpul le respinge ci miere, usturoi, ceapa, ulei de cocos si multe altele.

  2. #2
    wild daffodil
    Data de inscriere
     30-03-2006
    Mesaje
    1179

    „craioveanca nu avusese probleme medicale anterioare”

    Eu am inteles ca ar fi avut varicela de curand, iar varicela (trecand peste faptul ca este o boala mai grea la adult decat la copil) lasa o perioada de imunitate scazuta.

    AFORDITA Fii o zeiA£Aƒ !
  3. #3
    Junior
    Data de inscriere
     09-03-2009
    Mesaje
    85

    Nu stiu cum se face, dar de curand au aparut multe cazuri de deces in spitalul din Craiova. Am fost cu cineva care se simtea rau si in loc sa faca triajul in functie de gravitatea era total opusul…Nu ii trage nimeni la raspundere ?!

  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3637

    Pai daca in spitale cand au virusuri mortale si boli incurabile se musamalizeaza… normal ca oamenii saracii mor si mai grav e faptul ca nici nu stiu ce drac’ de boala/virus i-a lovit..

    Intr’o globalizare continua cand oameni vin in contact cu oameni de pe alte continente si din alte tari.. TREBUIE SA AVEM servicii medicale si PROFESIONALISM mai ales pe partea de HAZARD MEDICAL.. cand sunt diverse pandemii sau epidemii..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.