Formare profesională pentru 560 de angajați din foste zone industrializate

Formare profesională pentru 560 de angajați din foste zone industrializate

1.819
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Câteva sute de angajati din județele Dolj, Gorj, Bihor, Brașov și Covasna, din care aproximativ 80% din zone foste industrializate, sunt calificate/recalificate prin accesul la 11 programe calitative de formare profesională, în vederea obținerii de către aceștia a unor calificări complete, recunoscute la nivel național, în cadrul proiectului „Proactivitate pe piata muncii, cu accent pe zone foste industrializate din regiunile Sud-Vest, Centru si Nord-Vest”.

 

conferintaPersoanele vizate în grupul tinta sunt 560 de angajati, din care cel puțin 280 femei (50% din grupul țintă) din sectoarele economice incluse in direcțiile actuale de politică industrială, sănătate și asistență socială, energie, turism, lemn și mobilă, dinamică competitivă și TIC și care au domiciliul/reședință în următoarele orașe: regiunea Centru – în Oradea (jud. Bihor- regiunea Nord-Vest), Țicleni, Târgu Cărbunești, Târgu Jiu, Mătăsari, Motru, Rovinari, Turceni, Novaci – din jud.Gorj și Craiova-Dolj (regiunea S-V), Victoria, Făgăraș și Barolt (jud. Brasov-Covasna, regiunea Centru) și localități limitrofe acestora. 80% din persoanele din grupul țintă au domiciliul stabil într-o zona fostă industrializata, definită conform Ghidului Solicitantului, Condiții Specifice, pentru apelul 182.

 

Pe lângă sprijinirea celor 560 de angajați din judetele menționate, pentru calificarea ori recalificarea acestora, se are în vedere creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește importanța formării profesionale continue în rândul angajaților și angajatorilor, în vederea sporirii înțelegerii conceptului de învățare continuă, determinând, astfel, o mai bună adaptare din punct de vedere profesional a resurselor umane, la cerințele pieței de muncă, din ce în ce mai ridicate”, explică Mirela Buzatu, managerul proiectului.

 

De altfel, în perioada martie – iulie 2015 au fost organizate campanii de promovare adresate angajaților și angajatorilor privind beneficiile participării la programe de calificare/recalificare a angajaților.

 

Implementarea proiectului va dura 9 luni și a început în luna martie 2015, prin Asociatia Global Help, în calitate de beneficiar, împreună cu Asociația Pro Consulting 12 – Târgu Jiu, Fundația People To People–Oradea, Asociația Pro Civica Oltenia, Asociația Regională pentru Dezvoltare Durabilă – Ticleni, SC Adminpedia SRL-Brasov în calitate de parteneri. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European – prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU 2007-2013, Axa prioritara nr. 2, Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul major de interventie 2.3, Acces si participare la formarea profesionala continuă.

 

Proiectul aduce și o serie de elemente de valoare adăugată. Spre exemplu, cele 11 programe de formare profesională continuă reprezintă o soluție integrată raportată la nevoile comunității regionale, observându-se în acest sens o creștere a tendinței de orientare către servicii sociale – de sănătate, turism și TIC”, mai spune managerul de proiect.

 

Cursurile desfășurate în cadrul proiectului sunt:

 

* Baby sitter- cod NC 5133.2.1,

* Ingrijitoare bătrâni la domiciliu – cod NC 5133.1.2,

* Operator cazane, turbine cu aburi, instalații auxiliare de termoficare cod 8161.2.1,

Electrician în instalații energetice cod 7245.2.7,

* Excavatorist pentru excavatoare cu rotor de mare capacitate cod 8111.2.4, ,

Lăcătuș mecanic de întreținere și reparații universale cod 7214.2.3,

* Sudor cod 7212.2.1.,

* Operator introducere, validare și prelucrare date cod NC 4113.2.1,

* Administrator pensiune turistică cod NC 5121.2.4.

Lucrător hotelier cod nomenclator 5142.2.1, nivel II de calificare,

Cameristă – cod 5142.1.1, nivel I de calificare.



1 COMENTARIU

  1. #1

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.